Palma: Budžet troše građani

0

Na 31.sednici Skupštine grada Jagodine, kojom je predsedavao predsednik skupštine Dragan Marković Palma, sve odluke su usvojene jednoglasno.

Odbornici su usvojili, između ostalog, predlog odluke o visini stopE poreza na imovinu za 2020.godinu i odredbe kojima je utvrđena visina nulte stope poreza na imovinu za poljoprivredno i šumsko zemljište.

Usvojen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o izvršenju budžeta grada za prvih devet meseci ove godine.

Lokalna samouprava je i ove godine želela da uključi građane u planiranje budžeta grada za 2020.godinu. Svi građani su, na svoje kućne adrese, dobili upitnik za prikupljanje projektnih ideja građana za finansiranje iz budžeta grada Jagodine.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je rekao da je opredeljenje lokalne samouprave i predsednika skupštine Dragana Markovića Palme da budžet koriste građani.

„Na kraju ove godine radi se budžet za 2020.godinu, kao i investicione aktivnosti za 2021.godinu i 2022.godinu. Građani kao korisnici budžeta i s druge strane, kao i korisnici infrastrukture, pre izrade budžeta mogu da dostave svoje predloge o tome šta nedostaje u gradu, a mislim da malo toga nedostaje jer je naš grad proglašavan za grad budućnosti“, rekao je Stevanović.

Odbornik Socijalističke partije Srbije u Skupštini grada Goran Milosavljević je izjavio da je poznato da u Jagodini budžet troše građani.

„Jagodina je grad koji vodi brigu o svim kategorijama stanovništva. Od ove godine svi građani imaju besplatan prevoz, za poljoprivredne proizvođače su besplatne tezge na pijaca, tu su brojna socijalna dsavanja za sve kategorije stanovništva, zatim se vodi računa o infrastrukturi. Ulice su asfaltirane, sređeni su atarski putevi, i postavljeni toaleti u njivama. Samo u ovom mesecu su započeta dva važna kapitalna objekta“, novi Kulturni centar i vrtić ,,Pivarac“. Zato se može reći da u Jagodini građani i kreiraju i troše budžet grada“, istakao je Milosavljević.

Na sednici Skupštine grada Jagodine, odbornici su usvojili predlog rešenja o imenovanju direktora Turističke organizacije grada. Za direktora je na period od 4 godine, postavljena Valentina Đorđević.

Prethodni tekstMagla je na putu, vozite pažljivo
Sledeći tekst30 BEBA ROĐENO JE U SEPTEMBRU I OKTOBRU NA TERITORIJI OPŠTINE SVILAJNAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime