SEDAM PROJEKATA „MLADI SU ZAKON“ DOBILO NOVAC, EVO I KOJIH

0

Udruženje građana za socijalni razvoj „Sunce“ iz Kragujevca, resurs centar za Podunavski, Šumadijski i Pomoravski, okrug u partnerstvu sa Omladinom JAZAS-a Požarevac, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta ove godine će finansirati sedam omladinskih volonterskih projekata u Pomoravskom okrugu, u okviru programa „Mladi su zakon“ u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Na konkursu otvorenom 3. avgusta ove godine, iz tri okruga prijavljeno je 47 omladinskih projekata od čega je odabrano ukupno 20 koji će biti finansirani, i to pet u Podunavskom, osam u Šumadijskom i sedam u Pomoravskom okrugu. Mladi iz Svilajnca, Despotovca, Jagodine i Ćuprije dobili su mogućnost da kroz svoje volonterske projekte doprinesu razvoju svojih zajednica i sa vršnjacima iz svojim opština, rade na podsticanju aktivizma i volontiranja mladih.
U Despotovcu će neformalna grupa Mladi Despotovca ove godine izgraditi prvu teretana na otvorenom u ovoj opštini, dok će mladi iz Crvenog krsta raditi na uređenju svog dvorišta u kome se okupljaju građani svih starosnih grupa.
Dramski studio „Maska“ iz Svilajnca će organizovati niz pozorišnih predstava humanitarnog karaktera gde će prikupljati slatkiše koji će biti ulaznica na predstavu, a koje će u vidu paketića podeliti deci iz socijalno ugroženim porodica i time promovisati solidarnost i humanost, Volonterska organizacija Svilajnca će oformiti pozorišnu grupu i tokom projekta pripremiti i izvesti pozorišnu predstavu čime će animirati mlade da se bave kulturom. i time omogućiti razvoj volonterizma mladih u kulturi.
Udruženja Soko i Omladinski parlament iz Jagodine će promovisati zaštitu životne sredine kroz čišćenje i uređenje četiri lokacije u Jagodini, takođe zasadiće drveće na nekoliko lokacija, dok će Ljubitelji američkog fudbala iz Jagodine raditi na podsticanju mladih na aktivizam u sportu, kroz promociju sporta i organizovanje sportskih aktivnosti van zatvorenog prostora.
Neformalna grupa Barazeri iz Ćuprije radiće na promociji sporta i izgraditi prvu funkcionalni teren za vežbanje u prirodi, kao i organizovati pokazne vežbe na spravama.
Svi projekti biće sprovedeni u periodu od 12. septembra do 31. decembra 2015. godine, a svi mladi koji žele, mogu se priključiti pomenuti grupama i zajedno sa njima raditi na podsticanju razvoja njihovih zajednica kroz aktivizam i volontiranje.

Inače, Udruženje Sunce je na projektu organizovalo trodnevnu obuku za pisanje projekata na kojoj je učestvovalo 30 mladih iz tri okruga, organizovanoj početkom septembra, a grupama odabranim za finansiranje pružiće kontinuiranu podršku za realizaciju svojih projekata i kroz stečena znanja, doprineti daljem razvoju aktivnosti koje podstiču aktivizam i volontiranje mladih.

 

konkurrskonkurs 1konkurs 2konkurs 4konkurs 5

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime