POSLE 70 GODINA POSTOJANJA PRODATI JAGODINSKI MEDIJI – KOPERNIKUS DAO 3,5 EVRA VIŠE

0

Javno informativno preduzeće „Novi put“ posle 70 godina od kako je osnovano (3.marta 1945.) dobilo je privatnog vlasnika. Gradske medije u čijem su sastavu nedeljnik „Novi put“, Televizija Jagodina i Radio Jagodina kupio je Kopernikus tehnology Group za 46.260 evra što je za 3,5 evra više nego što je bila tražena cena.

„Danas je u Agenciji za privatizaciju u Beogradu obavljeno otvaranje ponuda na osnovu drugog javnog poziva za kupovinu JIP „Novi put“. Kopernikus je bio jedini ponuđač. Očekujem potpisivanje kupoprodajnog ugovora za 15 do 20 dana. U Beogradu je Kopernikus predstavljao Vladan Mitić, a priče o daljim planovima budućeg novog vlasnika, nije bilo. Naše je da održavamo kontinuitet u radu do dolaska vlasnika“ rekao je direktor JIP „Novi put“ Ljubiša Vujić.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra Sertića koji je u Jagodini rekao da njega i ostale članove vlade „ne iznenađuje učinak dosadašnje privatizacije“ Vujić kaže da su radnici u medijima ukazivali da privatizacija neće dati rezultate.

„Cilj je bilo gašenje medija bez obzira što se radi o neustavnom postupku. Moram da pomenem i da godinu dana posle podnošenja zahteva Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti Zakona o javnom informisanju, nismo dobili nikakav odgovor“ naveo je Vujić.

Svi zaposleni, osim jednog u JIP „Novi put“ otišli su iz preduzeća uz socijalni program.

RADIO PRODAT NA 53.ROĐENDAN!

Radio Jagodina upravo danas slavi svoj 53.rođendan. Osovan je 23.septembra 1962. dok je Televizija Jagodina osnovana 15.decembra 2000.godine.

Prethodni tekstNA FESTIVALU „ANIMATOR FEST“ VRANJANCI DOBILI NAGRADU
Sledeći tekstSEDAM PROJEKATA „MLADI SU ZAKON“ DOBILO NOVAC, EVO I KOJIH

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime