RECEPT ZA NEDELJNE ĆUFTICE

0

SASTOJCI ZA ĆUFTE

cufte-u-sosu500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 kašičica soli
1/4 – 1/2 kašičice bibera
1 kriška hleba ili 1-2 kašike prezli
1 jaje

SASTOJCI ZA SOS

4 kašike ulja
2 kašike brašna
1 kašičica slatke crvene paprike
600 ml kuvanog paradajza
400 ml vode
½ kašičice šećera
so po ukusu

PRIPREMA

Hleb natopite u mleku ili vodi i ostavite da omekša. Luk očistite, iseckajte i ispržite na malo ulja. Izmešajte mleveno meso sa začinima, prženim lukom, isceđenim hlebom ili prezlama i jajetom. Mesite rukama dok se svi sastojci ne povežu, a zatim oblikujte 20-ak ćuftica. Svaku ćufticu uvaljajte u brašno, složite ih na tanjir i ostavite u frižideru dok pripremate sos.

Pomešajte kuvani paradajz i vodu. Stavite ulje na ringlu da se zagreje. U toplo ulje sipajte brašno, promešajte žicom, dodajte papriku i još jednom promešajte. Zatim lagano sipajte paradajz izmešan sa vodom neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte so i malo šećera, promešajte i ostavite sos da prokuva. Nakon toga ubacite ćufte, protresite šerpu da ćufte potonu u sos, smanjite vatru i lagano kuvajte oko pola sata. Povremeno protresite šerpu da se ćuftice ne zalepe za dno.

Služite uz pirinač ili krompir pire.

izvor MEZZE

Prethodni tekstKO JE BILA TETA VEGETA?
Sledeći tekstSLAVICA PETROVIĆ: JAGODINKA KOJA KREIRA MUŠKU MODU U SRBIJI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime