RASPISAN KONKURS ZA „SRPSKO PERO“

0

Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 31. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu „Srpsko pero 2016.“.

Nagrada „Srpsko pero“ se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati u Jagodini u junu.

Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina, koji stvaraju na srpskom jeziku, saopštio je danas Tanjugu Savet festivala.

Radove, jedan do tri rada, bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do 10 kucanih stranica poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 20. maja na adresu Narodna biblioteka, Knjeginje Milice br.2, 35000 Jagodina (za konkurs „Srpsko pero“).

U posebnoj koverti poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, navodi se u saopštenju.

Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestvovaće i najuspešnijih 10 učesnika konkursa. Tada će biti promovisan i zbornika sa 30 najuspešniji radova pristiglih na ovaj konkurs, izjavio je danas Tanjugu umetnički direktor festivala Bajo Džaković.

Nagrade za učesnike završnog dela festivala, pripremila je i Podružnica Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, nedeljne novine „Novi put“, časopis „Akt“ i Kolo srpskih sestara Jagodine.

U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije „Zlatni orfej“ piscu Srbije i „Pomoravski orfej“ najuspešnijem piscu Pomoravlja, napomenuo je Džaković.

RTV

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime