PUTARINA ĆE POSKUPETI ZA 10 ODSTO KRAJEM MESECA

0

Preduzeće Putevi Srbije dobiće do kraja novembra, a najkasnije u decembru, odobrenje Vlade Srbije za poskupljenje putarine za deset odsto, pišu Večernje novosti.

Kako navodi taj list, za vožnju od Beograda do Niša umesto 730 dinara vozači će morati da izdvoje oko 800 dinara. Putovanje od Beograda do hrvatske granice koštaće 375 umesto 340 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Novog Sada biti 210 dinara.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Novosti je izjavila da će putarina poskupeti vrlo brzo, možda čak i do kraja meseca i to za 10 odsto, koliko su Putevi Srbije tražili.

Putevi Srbije su još u januaru poslali zahtev Vladi Srbije sa konkretnim predlogom za korigovanje cena i planom da od 1. februara korišćenje puteva poskupi, ali su tada odbijeni.

Cene korišćenja auto-puteva nisu menjane od februara 2008. godine, iako ovo preduzeće godinama traži skuplju vožnju auto-putem.

U međuvremenu su, kako navode u Ministarstvu saobraćaja, rasle cene materijala, energenata i opreme koji se koriste za održavanje auto-puteva i ostalih saobraćajnica.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime