DRŽAVA GASI DIREKCIJE ZA IZGRADNJU GRADA

0

U Jagodini će tridesetak zaposlenih u Direkciji za izgradnju biti tehnološki višak i biće im ponuđen socijalni program. Radi se o državnoj odluci prema kojoj se gase Direkcije za izgradnju u celoj Srbiji.

-Do petka će se sve tačno znati. Niko neće ostati na ulici,a deo radnika biće premešten u javna predauzeća i gradsku upavu. Planirano je osnivanje novog preduzeće za komunalno uređenje grada.  Radnicima će biti ponuđen socijalni program, a većina njih je pred penzijom- objašnjava Miodrag Jevremović direktor jagodinske direkcije

U Paraćinu prelaze u novu upravu

Zaposleni  u paraćinskoj Direkcije za izgradnju  prelaze u novoosnovanu Opštinsku upravu za investicije.-Nova uprava preuzeće poslove investiranja, jer ako bi se bavili poslovima izdavanja dozvola i kontrole došlo bi do sukoba interesa. Ideja je da ljudi koji bave ovim poslovima u Direkciji za izgradnju pređu u novu Upravu za investicije- objašnjava načelnica opštinske uprave Danijela Radonjić.

U Ćupriji su zaposleni iz direkcije prebačeni u Gradsku upravu i JKP Ravno 2014, u Despotovcu i Rekovcu prelaze u gradsku upravu, dok je Svilajnac to pitanje ranije rešio.

Blic.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime