PET JAGODINSKIH TORTI NAGRAĐENO NA TAKMIČENJU ZA NAJ TORTU

2

27. put zaredom, i ove godine u beogradskom “Delta sitiju” vredne domaćice iz cele Srbije pripremile više od 300 poslastica. Svi slatkiši, po tradiciji, darivani u 14 domova za nezbrinutu decu

ŽIVKO i njegovi drugari u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj sa velikim osmehom dočekali su u nedelju “naj-tortu”, koja je izabrana na istoimenoj tradicionalnoj 27. manifestaciji “Novosti” organizovanoj u “Delta sitiju” u Beogradu. Napravila ju je Branislava Đorđević iz Beograda. Slatki zalogaji od oko 300 torti, koje su pripremile vredne domaćice iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona i inostranstva, obradovali su i mališane u još 13 domova za nezbrinutu decu.

naj-torte-9

Među darivanim slatkišima bila je i drugoplasirana torta Tatjane Videnović iz Svrljiga. Ona se potrudila i napravila poslasticu sa motivima iz dečjeg romana “Alisa u Zemlji čuda”, dok je “bronzu” odnela Tanja Jovanović iz Kučeva sa verodostojno oblikovanim i obojenim aligatorom.

Pažnju mališana okupljenih u “Delta sitiju” privlačile su slatke đakonije sa motivima prirode, livade, šume, mora, kao i životinja. Mamili su ih aligator, pas, medvedići, ali i likovi iz bajki i crtanih filmova – Mala sirena, Zlatokosa, čak i Elsa iz “Zaleđenog kraljevstva” – dar Radice Stević Božinović iz Salcburga.

Najviše pažnje privukla je prvoplasirana kućica za patuljke sa novogodišnjim detaljima. Ali niko nije ostao ravnodušan na tortu devetnaestogodišnjeg Vukašina Markovića iz Jagodine. On je na tacni poslužio ljudski mozak. Ali to mi nije bio dovoljno, pa se potrudio da pored velikog, napravi još nekoliko malih. Kaže, žele je da napravi nešto što do sada nije primetio na ovoj manifestaciji koju zajedno sa mamom, sestrom i komšinicom posećuje godinama.

naj-torte-2

Jedno od udruženja koje je najduže u ovoj akciji je i “Slatki osmeh” iz Jagodine.

– Već 25 godina učestvujemo u manifestaciji “Naj-torta” – priča Dragana Simić, predsednica udruženja. – Najviše nas motiviše želja da pomognemo. Volimo da toj deci priuštimo malo topline i ljubavi koja im nedostaje i sve što napravimo je od srca. Nema šta lepše nego kad se dečje lice ozari i preplavi ga osmeh, a iz očiju isijava sreća. Tako smo i nadenuli ime udruženju “Slatki osmeh”.

novosti.rs

2 KOMENTARA

  1. Torte su bile prelepe svaka na svoj nacin.Takmicenje samo izazov da sto lepsu tortu odradimo a cilj nam je da obradujemo decu kome je to najpotrebnije i izmamimo im osmehe na licu.Decija radost i sreca su nesto najlepse

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime