PROTIV SUDIJE OBRADOVIĆA OPTUŽNI PREDLOG ZBOG SPORNOG PENALA

0

Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podiglo je optužni predlog protiv fudbalskog sudije iz Jagodine Srđana Obra­dovića (42), koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Arbitar se tereti da je sredinom maja ove godine na fudbalskoj utakmici u Subo­tici između domaćeg „Sparta­ka” i niškog „Rad­ničkog” is­ko­ristio svoj službeni položaj, tako što je favorizovao domaći tim, odnosno subo­tički „Spartak”, i time ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

– Po mom viđenju, ne stoje dokazi koji bi ukazali na to da postoji opravdana sumnja da bi se podigao optužni akt – izjavio je juče za „Dnevnik” branilac okrivljenog, novosadski advokat Goran Karadarević. – Sačekaćemo pa ćemo verovatno uskoro saznati da li će se

predmet vratiti u Tužilaštvo i da li će se uopšte zakazivati glavni pretres.

On je dodao da mu je interesantno što se postupak vodi zbog odluke koju je doneo jedan fudbalski sudija na utakmici i da pravosuđe procenjuje da li je on bio u pravu prilikom donošenja svojih odluka na travnatom terenu.

Podsetimo, dan po izlasku iz jednomesečnog pritvora u Okružnom zatvoru na novosadkoj Klisi, Obradović je 12. juna objasnio, po nekim medijima, „skandaloznu odluku”, da je u tom trenutku video penal i zbog toga je svirao kazneni udarac.

On je kazao da je na mestu na kojem je stajao video da je ruka igrača bila spuštena, i zato je mislio da je bilo igranje rukom i dohvatio pištaljku. Fudbalski sudija je rekao tom prilikom da mu je u trenutku kada je dosudio kazneni udarac, prišao kapiten „Radničkog” i pitao, „nešto u smislu da li je siguran da je bio penal, na šta sam mu odgovorio da jeste, jer sam video igranje rukom”, izjavio je okrivljeni u junu za beogradske medije.

Dodao je tada, mesec posle fudbalskog meča, da bi, i kada bi se i tada našao na istoj poziciji na terenu i video identičnu situaciju, sigurno ponovo svirao penal.

Inače, meč između subo­tič­kog „Spartaka” i „Radničkog” iz Niša odigran je 13. maja u Subotici, a prašinu u javnosti izazvao je potez okrivljenog Obradovića koji je protiv ekipe iz Niša dosudio penal, za koji se tvrdilo da nije postojao. Derbi na subotičkom stadionu završen je pobedom domaćina rezultatom 2 : 0. Obradović je, navodno, dosudio igranje rukom, iako je lopta igraču gostujućeg tima prošla kroz noge.

Dosuđivanjem tog udarca s bele tačke, okrivljeni arbitar je, navodno, oštetio fudbalere „Radničkog” i pribavio bodove domaćinima. Inače, ta dva tima su se borila za treće mesto, poziciju na tabeli koja je vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope.

S. H.

Dnevnik.rs

Prethodni tekstNA SAJMU U PARAĆINU – JAGODINCI UVEK ZNAČAJNI IZLAGAČI OD PRVOG SAJMA DO DANAS
Sledeći tekstPOTPISAN SPORAZUM O SARADNJI JAGODINE I EGIPATSKOG LETOVALIŠTA MARS ALAM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime