BIDŽA I SVILAJNAČKI NAPREDNJACI – PROTIV VLADE SRBIJE

5

Član Glavnog odbora SNS Dobrivoje Budimirović –Bidža i svilajnački SNS najavili su danas podršku tužbi protiv rešenja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije kojim se odobrava realizacija projekta ,,autoklava za tretman medicinskog otpada” zemunskog Visana. Naprednjaci su organizovali protest i potpisivanje peticije u centru grada protiv izgradnje tog postrojenja, a oko stotinka građana je prisustvovalo tom događaju. U Visanu veruju da protest nema veze sa zaštitom životne sredine i ekologijom, odnosno da se SNS sa protestima i peticijom suprotstavlja odlukama sopstvene Vlade Srbije.

-Peticiju građana ćemo predati Ministarstvu poljoprivrede, Opštini Svilajnac i ostalim nadležnim službama. O pokretanju upravnog spora protiv rešenja ministarstva o davanju saglasnosti na ovaj projekat narednih dana odlučiće saveti za zdravstvo i poljoprivredu SNS u saradnji sa Ekološkim pokretom. Tužbu su najavili Ekolozi, a SNS ne može da partija da se bavi time, ali najverovatnije narednih nedelja daćemo podršku, kaže predsednik svilajnačkih Naprednjaka I član GO te stranke Branislav Marinković, koji je pojasnio da ,,samo postrojenje nije problematično, ali da je reč o lokaciji objekta, kao i da ceo slučaj sa davanje pozitivnog rešenjem ima političke konotacije”.

resenjeInače, postrojenje za sterilisanje medicinskog otpada, poput špriceva i gaza, nalazi se na lokaciji bivšeg poligona Vojske Srbije, koju je opština kupila pre šest godina upravo za projekte iz komunalne delatnost, što su podržali i sadašnji lideri SNS. Visanov pogon na toj lokaciji već proizvodi mamce za glodare, a tu je i reciklažno dvorište lokalnog komunalnog preduzeća.
-Posedujemo sve neophodne dozvole i saglasnosti za realizaciju projekta koji je po svim važećim domaćim i evropskim standardima. Ministarsvo poljoprivrede je projekat proglasilo od strateške važnosti za Srbiju. Ispunili smo 101 odsto zakonskih zahteva. Bolime što sam u dva navrata predseniku SNS Marinkoviću, odnosno partiji koja je podržala Ekološki pokret, odneo sva dokumenta i lično sve objasnio. Međutim, na sajtu SNS stoje neistine, da ne kažem laži, o projektu Visana. Verujem da ovaj protest nema veze sa zaštitom životne sredine I ekologijom, verovatno ima veza na nečim drugim, ali ja ne želim da upuštam u to, objasnio je vlasnik Visana prof dr Predrag Ćurčić.
bidza i marinko
Članovi GO SNS Dobrivoje Budimirović i Branislav Marinković

Obaveštenje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine
Projekat je vredan 700 hiljada evra i mogao bi da uposli do 20 radnika na automatizovanim mašinama. Reč je o postrojenju za sterilisanje medicinskog otpada koje sada završava u kantama i na deponijama.

G.J.
OVA DRŽAVA NEMA SMISLA
-Ovo je priča o nama i kako ova država nema smisla, kada neko u ministarstvu odobrava realizaciju ovakvog projketa. Taj projektat je ranije odbijen, a pre pet dana vlasnik je Visan je pokazao dozvolu. Jadna je ova zemlja, gde pojedinci mogu da odlučuju bez skupštine opštine, bez stručnjaka, bez toga šta deci trebamo da ostavimo u budućnosti. Ogroman broj ljudi koji sede u ministarstvu je završilo fakultet Visan i sada neka ovja narod oceni koliko su stručni. Gazda Visana je rekao svilajnačkom predsedniku SNS da su mnogi bili njegovi đaci i da su imali obavezu prema njemu, priča ogorčeni Budimirović

Prethodni tekstU „HILL HOTELU“ U JAGODINI MOŽETE KORISTITI VAUČERE MINISTARSTVA TURIZMA
Sledeći tekstNOVA POJAČANJA U JAGODINI

5 KOMENTARA

    • Nema je. Mozda jer se pokret ne bori zaista za ekologiju, inace se peticija ne bi potpisivala u odajama SNS-a vec na ulici ako vec eko pokret nema svoju kancelariju i svi bi potpisali! Od pocetka nastanka vase stranice na fejsu postovi su vam usmereni ka optuzivanju Pere, umesto ka ekologiji grada i cele opstine. Sto ne znaci da je Pera zlatan,. ali vi se borite za vlast, ne za stvarno dobro opstine i ekologiju, zdravu sredinu

      • „Можда“ је растегљива форма која се веома често користи када недостају аргументи и дајте простора једној страни. Толико о професионализму. Екологија није политика нити политиканство. али ви то нећете да разумете.

  1. Mislim da su svi gradjani protiv pogona koji bi zagadjivao vodu, zemlju i vazduh nebitno za koju su stranku i da nije lepo ovo koristiti u predizborne svrhe. Mislim da bi lekari koji imaju privatne organizacije posao u drzavnim ustanovama trebalo da ustupe nezaposlenim kolegama sa biroa a ne da Pera zaposljava kao opstina i da on to koristi u predizborne svrhe. Mislim da je dosta strancarenja i da u Svilajncu zive posteni, vredni i strucni ljudi. Mislim da Svilajnac prvi treba da promeni politiku jer ima dosta svojih koji bi se vratili iz inostanstva i ulagalu u grad i zemlju 1. Uvesti POTPUNU transparentnost: zabraniti potpisivanje tajnih ugovora, objaviti sve potpisane ugovore, mesečno objavljivati ko dobija novac od države i državnih firmi, objaviti sistematizacije radnih mesta i merila radnog učinka; 2. Popisati i proceniti SVU državnu imovinu; 3. Doneti nove izborne zakone: direktni izbori za predsednike opština i gradonačelnike, veći cenzus za koalicije, ravnomerna teritorijalna zastupljenost; 4. Nov zakon o medijima i slobodnom političkom pristupu medijima; 5. Zakon o poreklu imovine; 6. Ukinuti subvencije stranim investitorima; 7. Uvesti red u javna preduzeća. Javni konkursi za sve direktore; 8. Ukinuti protivustavno smanjenje penzija. Vratiti oteto; 9. Vratiti plate u javnom sektoru na nivo pre smanjenja krajem 2014; 10. Raskinuti ugovor za Beograd na vodi; 11. Staviti van snage štetne zakone o poljoprivrednom zemljištu, konverziji zemljišta, ulaganjima; 12. Povezati radni staž SVIM zaposlenim u firmama u restrukturiranju, privatizaciji i stečaju. Isplatiti zaostale zarade; 13. Otvoriti široku javnu raspravu o pravosuđu, obrazovanju i zdravstvu; 14. Ukinuti pretplatu za RTS, izvršiti racionalizaciju i trajno rešiti finansiranje; 15. Ukinuti overu zdravstvenih knjižica: zdravstveno osiguranje za sve građane; 16. Smanjiti poreze i doprinose za trećinu u dva koraka; 17. Uvesti univerzalnu socijalnu zaštitu za sva domaćinstva bez primanja; 18. Postaviti temelje agrarne reforme: državnu zemlju obrađuju naši zemljoradnici uz ograničen posed. Vratiti sistem zadruga; 19. Završiti restituciju bez troška za budžet uz naturalno vraćanje i supstituciju; 20. Rešiti problem kredita u švajcarskim francima. Dosta je bilo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime