PROTESTNI MITING PENZIONERA

0

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije u utorak na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u 11 sati organizuju protestni miting.

Cilj je upoznavanje javnosti, Ustavnog suda, Vlade Srbije i kandidata za Predsednika Srbije sa nezadovoljstvom zbog donošenja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, urušavanja PIO fonda i nastavka diskriminacije vojnih penzionera po više osnova. Kao što smo i očekivali, pred najavljeni protestni miting neki mediji u službi aktuelne vlasti objavljuju vesti kojima se nezadovoljstvo penzionera relativizuje. Posle vesti o otkazivanju javnog skupa koju je greškom ili sa namerom objavila jedna agencija istu demantujemo. Zakazani protestni miting sa protestnom šetnjom do Ustavnog suda i Vlade Srbije će biti održan. Pozivamo da na skup dođu sadašnji i budući penzioneri koji se osećaju prevareni i poniženi i kojima je stalo do ustavne i moralne Srbije.
Očekujemo od medija da ovu vest učine dostupnom građanima i tako nam pomognu u razbijanju medijske blokade.

Podrška Vojnog sindikata Srbije protestu

Vojni sindikat Srbije podržava zaheve Udruženja sindikata penzionera Srbije i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, u borbi za slobode i prava građana garantovane Ustavom i zakonima Republike Srbije. Kao što smo više puta ukazivali, niko ne može biti iznad zakona bez obzira na kojoj se i kakvoj funkciji nalazi.

Penzioneri su građani koji su penzije zaradili. Država im je priznala pravo na iste. Čemu otimanje stečenog? Iako Vojni sindikat Srbije promoviše striktno poštovanje zakona, isto tako promoviše i razgovor zakonodavne, pa i izvršne vlasti sa građanima, odnosno njihovim predstavnicima – sindikatima, radi nadograđivanja i unapređivanja postojećih zakonskih regulativa.

Vojni sindikat Srbije uvek će podržati svakog građanina koji se bori da ostvari prava koja mu garantuju zakoni i Ustav Republike Srbije, jer smo se kao vojnici zakleli našem narodu, da ćemo pored teritorije i nezavisnosti, štiti i ustavni poredak Srbije.

Vojni sindikat ovom prilikom poziva svoje članove da uzmu aktivno učešće i svojim prisustvom podrže protest Udruženja sindikata penzionera Srbije i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije dana 28.03.2017.godine u 11.00 časova na trgu Nikole Pašića u Beogradu.

danas.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime