POSLEDNJI POZDRAV OMERU MEHIĆU…ŽELIM TI MIRNO I VEDRO NEBO

0

Jagodinka, Jelena Zečević, dugogodišnja drugarica tragično nastradalog pilota Omera Mehića ostavila je u vidu pisma oproštaj od velikog prijatelja na Infocentrali. Prenosimo njeno pismo u celosti:

„Umesto poslednjeg pozdrava heroju Omeru Mehiću

Druže, prijatelju voljeni moj…

Svi smo bili zgranuti tragedijom koja je zadesila našu zemlju, znala sam, da sam te zauvek izgubila, kada sam ti to kobno jutro poslala poruku u 8:23 koja ti nikada nije stigla…

Srušio mi se svet, statistici samo još jedan helikoter i sedam nevino stradalih života. Žao mi je što oni koji te nisu znali, tek sada znaju kakv si ti heroj bio, neustrašivi lav, spreman da svima pomogne.

Prijateljstvo sa tobom bila je moja najveća životna nagrada, poznavala sam te petnaest divnih godina, a upoznali smo se na memorijalnom kupu „Goran Ostojić“ u Jagodini i od tada, postaje neraskidivo. Postoje takvi ljudi kao ti, zbog kojih se smejemo glasnije, menjamo pogled na svet jer smo imali priliku da ga vidimo iz druge perspektive i nadam se da će lepe uspomene da potisnu bol.

omer mehic 2

Bio si samouveren, snažan, ponosan, neustrašiv, odvažan, vredan, možda čak najvredniji čovek kog sam poznavala, a u isto vreme, za takvu veličinu veoma skroman! Ovo su momenti kada je teško naći prave reči, evo ovih dana kopam po sećanju; na njegove poruke kad ću da odrastem,odgovarala bih sa – ,,a kad ćeš ti da prestaneš da voziš limenke? “

Na moj rođendan pre par godina u Zrenjaninu u jezeru Melenci, srušio se helikopter kojim su prskali komarce. Pretrnula zovem sve koje znam, kažu mi oni su dobro, male povrede, zoveš me posle dva dana : – ,,ma šta ti je ovakvi kao ja ne umiru tako lako“ Zbog te nesreće imao je samo ožiljak na bradi, tek sad vidim da mi je poklon za rođendan bilo to što je tad ostao živ!

omer mehic 3

Ko će sada da mi ruši crepove u niskom letu nad Jagodinom, kome ću da budem okana i večno blesava, ako ne tebi druže i prijatelju voljeni moj?

Želim ti mirno i vedro nebo.

Piloti ne umiru, oni samo odlaze i ne vraćaju se.

Tvoja Jelena

omer mehivc

OMER MEHIĆ

U padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara poginuli su pripadnici Vojske Srbije major Omer Mehić (48), kapetan Milovan Djukelić, Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović. Pilot koji je upravljao letelicom, Omer Mehić, učestvovao je u brojnim akcijama spasavanja kao jedan je od najboljih pilota naše vojske.

Na snimku Omer Mehić u emisiji „Da možda Ne“.

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime