Prirodnjački centar Svilajnac – vodičke ture sa baterijskim lampama i iznenadjenja pre ponoći!

0

Prirodnjački centar Srbije u subotu 18. maja 2019. godine učestvuje po treći put u svetski poznatoj manifestaciji „Noć muzeja“, ali po prvi put za ovu priliku pripremljen je specijalni i atraktivni program, gde će posetioci moći na jedan nov i drugačiji način da prođu kroz sve izložbe i sadržaje. To podrazumeva obilazak izložbi uz vodiča u avanturističkoj atmosferi pod baterijskim lampama, kao i specijalna iznenađenja. Program traje od 18 časova do ponoći i obuhvata:

– 18:00 – Slobodno razgledanje izložbi PCS

– 20:00 – Vodička tura „Put paleontologa“

– 21:00 – Specijalna vodička tura sa baterijskim lampama

– 22:00 – Specijalna vodička tura sa baterijskim lampama

– 23:00 – 23:40 – Iznenađenje pre ponoći

Ulaz za sve posetioce u Noći muzeja od 18:00 do 23:30 je besplatan, a Prirodnjački centar Srbije prati svetske trendove u organizaciji ove manifestacije.

Inače, Prirodnjački centar Srbije Svilajnac predstavlja spoj nauke, obrazovanja, kulture, umetnosti i turizma na jednom mestu, na vrlo specifičan način. Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope.
Atraktivnost Prirodnjačkog centra Srbije ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i dino-parka na otvorenom, koji ima brojne prateće i interaktivne sadržaje. Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 9 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana. Za više od tri godine rada Prirodnjački centar Srbije posetilo je oko 300.000 ljudi, u proseku 100.000 godišnje. Veliki deo poseta su đačke ekskurzije, koje dolaze iz svih gradova Srbije i regiona, ali je Centar pođednako atraktivan i za porodične posete, studente, odrasle…
Stalne postavke koje se mogu videti u Prirodnjačkom centru su: Svet dinosaurusa, Životinje Afrik, Svet stena i minerala, Geološki vremeplov, Biodiverzitet Srbije, Mamut Kika, Geodiverzitet Srbije, Vulkan, Nebesko kamenje.

Nedavno je Prirodnjački centar Srbije i digitalizovan. Reč je o projektu, koji je podrazumevao projektovanje i kreiranje baze podataka kao osnove za dalji razvoj, izradu upravljačke veb aplikacije i izradu veb aplikacije. Preko aplikacija za mobilne telefone se mogu pratiti sve izložbe i svaki eksponat iz bilo kog mesta na svetu. Aplikacija može da se koristi na engleskom, nemačkom i srpskom jeziku, na ćirilici i latinici. Sve ovo pokazuje jedan savremeni pristup muzejskom izlaganju i aktivno korišćenje modernih tehnologija u poslovanju i prezentovanju sadržaja.

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstADRA: POMAGALI SMO KAD JE BILO NAJPOTREBNIJE, PARAĆINCI TO ZNAJU
Sledeći tekstU Paraćinu zbog padavina došlo do zamućenja vode

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime