ADRA: POMAGALI SMO KAD JE BILO NAJPOTREBNIJE, PARAĆINCI TO ZNAJU

0

Povodom navoda televizije PINK i novina Informer da je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović zajedno sa svojim saradnicima delio paketiće humanitarne organizacije “Adra” (Adventistički humanitarni i razvojni rad) i da je svaki paketić sadržao i poziv građanima da se priključe Adventistima, odnosno subotarima, oglasila se organizacija ADRA koja je ukazala da se radi u „gruboj neistini i kleveti“ i pozvala na reakciju nadležnih.

1. Hrišćanska adventistička crkva je registrovana u skladu sa zakonima Republike Srbije. Nazivanje nje sektom predstavlja širenje govora mržnje. To takođe potencijalno ugrožava bezbednost svakog pripadnika ove verske zajednice na teritoriji Republike Srbije. Očekujemo reakciju nadležnih organa.

2. Humanitarna organizacija ADRA nikad ne uslovljava pružanje pomoći pripadnošću ili pristupanjem bilo kojoj verskoj zajednici. ADRA nikad ne distribuira materijal verske prirode. To dobro znaju svi koji su na bilo koji način bili u kontaktu sa Adrom od 1990. godine kada je osnovana, preko projekata sakupljanja i distribuiranja 100,000 paketa sa hranom, odećom i ličnim pismima koje su građani R. Srbije slali svojim prijateljima i rođacima u ratom zahvaćenom Sarajevu 1992-4 godine, do svega urađenog do dana današnjeg. Izjava u navedenoj televizijskoj emisiji i članku predstavlja grubu neistinu i klevetu. Očekujemo reakciju nadležnih organa.

3. Ni Hrišćanska adventistička crkva niti ADRA ne dozvoljavaju da njihova imena budu politizovana i zloupotrebljavana u bilo kakvoj vrsti političkog obračuna. Hrišćanska adventistička crkva i ADRA nisu političke organizacije, ne bave se dnevnom politikom već isključivo radom na ozdravljenju društva i doprinosu opštem dobru.

4. ADRA uvek ima najbolju moguću saradnju sa lokalnim samoupravama i državom Srbijom. Tako je bilo 2014. i 2015. godine u pomoći oporavku poplavama pogođenom stanovništvu opština Кrupanj i Paraćin, kao i sa Кomesarijatom za izbeglice i migracije, i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije. Doprinos Adre je uvek konkretan i značajan, što potvrđuju i svi zvaničnici navedenih samouprava i državnih tela.

5. Stoga tražimo od zvaničnih organa da reaguju na odgovarajući način i zaštite istinu i reputaciju Adre i njenih osnivača – vernika Hrišćanske adventističke crkve.

 

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstOdržan maturski ples u Jagodini
Sledeći tekstPrirodnjački centar Svilajnac – vodičke ture sa baterijskim lampama i iznenadjenja pre ponoći!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime