PREMINUO ĐUZA STOJILJKOVIĆ

0

Imao je dugotrajnu dijareju izazvanu bakterijom klostridija, ali uzrok je opšte teško stanje organizma, rečeno je za Kurir u Kliničkom centru Srbije

Glumac Đuza Stojiljković preminuo je danas u 85. godini.

Legenda srpskog glumišta je posle duže i teške bolesti preminuo noćas na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

„Imao je dugotrajnu dijareju izazvanu bakterijom klostridija, ali uzrok je opšte teško stanje organizma“, rečeno je za Kurir u Kliničkom centru Srbije.

Glumac je posle moždanog udara, koji je imao u oktobru 2014, nedavno prebačen na kliniku Infektivnu kliniku zbog infekcije.

Vlastimir Đuza Stojiljković je rođen u učiteljskoj porodici. Završio je gimnaziju u Kruševcu, a glumom se bavio amaterski još kao srednjoškolac.

Po završetku srednje škole se upisao na Rudarsko-geološki fakultet, koji je napustio u trećem semestru i upisao se na Akademiju pozorišnih umetnosti.

Profesionalnu karijeru je započeo 1951. u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP). U BDP je radio do 1968, nakon čega je prešao u Atelje 212. U BDP se vratio 1978. i ostao tamo do 1985, kada je ponovo prešao u Atelje 212, u kom je igrao do penzionisanja 1995. I danas često gostuje u brojnim predstavama, prvenstveno u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Igrao je više od 130 uloga.

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/preminuo-duza-stojiljkovic-clanak-1823035

Prethodni tekstKUPIŠ NEKRETNINU U GRČKOJ I DOBIJEŠ DRŽAVLJANSTVO!
Sledeći tekstKOMBINOVANI TEST – REŠENJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime