FESTIVAL NAUKE U OŠ „17.OKTOBAR“

0

OŠ 17 oktobar u Jagodini u petak će organizovati festival nauke, po ideji članova Đačkog parlamenta. Na festivalu će učestvovati 160 učenika i nastavnika iz biologije, hemije, fizike, informatičkog i tehničkog obrazovanja, kao i specijalni gosti iz Tehničke škole Nikola Tesla koji će prikazati sopstvenu prezentaciju. Profesor Velimir Abramović govoriće o Nikoli Tesli, koji inače izučava rad i život velikog naučnika. Predavanje za učenike u školi je predviđeno za 13 sati, a za građanstvo od 18 sati u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka.

-Ovaj poduhvat planiramo od novembra sa đacima koji vole nauku i njihovim nastavnicima. Tesla je jedan od idola naših učenika i mi se jako radujemo što se vraćaju vrednosti koje su ukorenjene u duhu ovog naroda. Mladi kao prirodni nastavljači te svesti prihvatili su Teslu kao idola, kaže psihološkinja u toj školi Cica Šumar.
Festival će biti otvoren u petak od 10 do 18 sati u toj školi. Ta škola priprema Festival društvenih nauka za sledeću školsku godinu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime