PREMIJER „GRDIO“ TASOVCA I MIRKOVIĆA ZBOG TANJUGA, PRENOSI TANJUG

0

Na sednici Vlade bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u Tanjugu, a kako Tanjug saznaje, premijer Aleksandar Vučić , obraćajući se ministru kulture Ivanu Tasovcu povodom odluke o gašenju novinske agencije Tanjug rekao je – Hoću zbog stenograma i istorije da kažem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga.

– Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski.

Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141. pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo – rekao je Vučić na sednici.

– Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično – rekao je Vučić.

Vučić je nastavio da „grdi“ ministre, pa je dalje rekao da oni koji su „samostalni strelci“ i neće da budu deo tima i da idu negde sa vladom, da njih moli „da se tako ne ponašaju“. Naglasio je da se sada to konkretno ne odnosi na Tasovca, ali nije rekao kome su konkretno te kritike upućene.
– Jasno vam je da vas neću moliti nizašta – zaključio je premijer.

Direktorka Tanjuga Branka Đukić je rekla za „Blic“ da „nije iznenađena reagovanjem premijera, niti činjenicom da svi u toj vladi ne razumeju suštinu reforme za koje se on zalaže, niti politiku i odgovornost ove vlade“.

– U nastojanju da stvari uredi u skladu sa načelima uređene pravne države, što se znači „cepaj, baci“. Ovo sam razumela kao poruku da za Tanjug ima nade. Predsednik vlade je pre neki dan kada su ga pitali za privatizaciju medija rekao da se on privatizacijama ne bavi, već ministarstvo, ali da za Tanjug ima više mogućnosti. Gde su te mogućnosti, zar gašenje nije poslednja? – rekla je Đukić.

Prethodni tekstNA DANAŠNJI DAN OD RAKA PANKREASA PREMINUO MILAN MLADENOVIĆ
Sledeći tekstPALMA VODI 700 STUDENATA U BEČ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime