PALMA VODI 700 STUDENATA U BEČ

0

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma najavio je danas da će u organizaciji tog grada od 8. do 11. novembra 700 studenata iz 55 gradova u Srbiji boraviti u Beču.

U sastavu delegacije biće privrednici i političari iz Jagodine, koji će učestvovati na sastancima sa kolegama na temu saradnje dve države.

Donatori će finansirati boravak u Beču.

 

– Želimo da mladi budu zakon u Srbiji i da vide kako njihove kolege žive i rade u razvijenim državama – rekao je Marković.

 

Prema njegovim rečima, moramo da zadržimo pamet u Srbiji obezbeđujući posao za najbolje. Zato Jagodina, kaže, dovodi investitore.

 

On je podsetio i da studenti ne plaćaju ulaznice u Akvaparku, Muzeju voštanih figura, Zoovrtu „Tigar“, kao i da Jagodina nema komunalne policajce, „jer su mladi pažljivi, zato je Jagodina najbolja u Srbiji po pitanju štednje“.
– Priznanja neće da nas uobraze, već su podstrek za još bolji rad. Statistika govori da trećina koji završe fakultete u Jagodini tu i ostane da živi. To je velika čast za nas. Vodimo računa o svima i brinemo o mladima. Drugi gradovi to ne čine za svoje građane. Besplatno vodimo đake tri generacije na more svake godine – ističe on.
Marković je najavio da će sledeće školske godine u Jagodini obrazovati studenti iz svih susednih država, a već nekoliko Beograđana i jedan iz RS studiraju u ovom gradu.
– Zamoliću ministra prosvete da otvorimo još nekoliko smerova u Jagodni i da na taj način decentralizujemo školstvo, kao i da ne budu svi važni fakulteti u Beogradu – rekao je Marković.

Prema njegovom mišljenju, važni fakulteti moraju postojati i u unutrašnjosti, a posebno tamo gde ima uslova za to.

– Što se tiče uslova, uredili smo sve škole i pomogli fakultete, te su đaci i studenti zadovoljni – zaključuje on.

Privrednici će imati sastanke sa kolegama u Ambasadi Srbije u Beču, a političari u gradskom parlamentu, dok će studenti obići Univerzitet i kulturno-istorijske znamenitosti ovog grada.

Kako je rečeno, svaki student dobiće i po 15 evra džeparca, što je takođe izdvojeno iz donacija.

Blic

Prethodni tekstPREMIJER „GRDIO“ TASOVCA I MIRKOVIĆA ZBOG TANJUGA, PRENOSI TANJUG
Sledeći tekstKAPITEN FK JAGODINA U MLADOJ REPREZENTACIJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime