„POSLOVNI SISTEM MIHAJLOVIĆ“ PROSLAVIO 25 USPEŠNIH GODINA

1

Poslovni sistem Mihajlović iz Paraćina proslavio je 25 godina rada. Na proslavi za oko 500 gostiju u prelepom ambijentu svečane sale kod Štofare, juče su Dejan i Suzana Mihajlović sa porodicom obeležili veliki poslovni jubilej. Kompanija obuhvata benzinske pumpe, prodavnice, mlekaru i telviziju i predstavlja jednu od najuspešnijih srpskih kompanija.

„Moji roditelji su bili pioniri u poslu, imali su ideju i viziju. Otac je krenuo sa trgovinom, nastavio sa benzinskom stanicom koja je bila prva u Srbiji. Danas imamo 35 maloprodajnih objekata sa pratećim stvarima. Za svo ovo vreme najteže su bile stalne promene zakonskih regulativa, vrlo nestabilno tržište, nepromišljeni potezi konkurencije koji smatraju da jednostranim nastupom na tržištu mogu da donesu boljitke, ali je to kratkog daha, nestabilna radna snaga i problemi u finansiranju svega toga“ rekao je za Infocentralu Dejan Mihajlović.

8
Suzana i Dejan Mihajlović sa decom

Poslovni sistem Mihajlović nema nikakvu podršku države niti je imala do sada.

„Ponekad se iznenadim i začudim kad vidim koja sve lica i pod kojim uslovima uspevaju da dobiju nešto od države. Moram da kažem da ustanova poput Privredne komore zapravo ne postoji. Mi smo imali sa njima nekoliko sastanaka i rezultati toga su bili tapšanje po ramenu i blagi osmeh“ dodao je jedan od najuspešnijih srpskih privrednika koji zapošljava oko 300 ljudi.

7Mihajlović smatra da je teško prognozirati naredne godine ali kaže da će ostati u poslu kojim su ovladali.

„Ne znam šta nas očekuje u periodu koji sledi. U Srbiji se očekuje dolazak kompanija koje još uvek nisu prisutne. U našoj državi se živi od danas do sutra pa je vrlo nezahvalno davati bilo kakve prognoze“

U okviru Poslovnog sistema Mihajlovića radi i lokalna televizija.

„Pozicioniranjem na Crnom vrhu gde smo dobili maltene regionalnu frekvenciju, smatram da imamo mogućnosti da napredujemo, a da ostanemo dobar servis naših građana. Mi nemamo ambicije da imamo televiziju sa nacionalnom frekvencijom niti smatram da smo mi igrači za tu bitku. Što se tiče lokala i informisanja, to bi moglo da ostane. Otvoreni smo za mlade ljude, pokretače i pametnije od mene, da bismo mogli da idemo napred. A za one koji imaju devizu „ja sam tu, daj mi šta ima da se radi“ sve manje ima posla“ rekao je Mihajlović.

Nekoliko ljudi su uz Mihajloviće od osnivanja kompanije, šef svih pumpi Goran Savić, najstariji prodavac Zoran Jeremić, vođa pravnog tima Ranko Sekulić i vođa službe za bezbednost na radu Slobodan Marjanović.

9
Suzana i Dejan Mihajlović

„Moj moto u poslu je – Samo napred“ rekao je Mihajlović. U neformalnom razgovoru Dejan Mihajlović je podsetio na period kada je počinjao i kada mu je otac Radomir odredio gde će u kancelariji sedeti, a to je bilo na kraju glavnog očevog stola.

„Sedeo sam i gledao kako se radi, učio ali sam mnogo godina kasnije, kada sam seo na očevo mesto i postao umesto njega, onaj ko odlučuje, shvatio da je pogled sa ivice stola i sa čela, potpuno različit“

www.mihajlovic.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime