Poslanice opozicije traže smene Božić i Šćekića zbog vređanja žena u Skupštini

0

Poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavila je da opozicija od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića traži da pokrene proceduru za smenu svoje zamenice Sandre Božić zbog njene mizogene izjave upućene poslanicama iz redove opozicije, a od poslanika SNS-a Dalibora Šćekića da vrati mandat zbog toga što je, dok je ona juče govorila u parlamentu, aludirao na oralni seks, prenosi N1.

Manojlović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa koleginicama iz opozicije, u holu Doma Narodne skupštine, rekla da je teško opisati ono što se juče dešavalo u parlamentu, „a ne uvaljati se u blato, i kalj, i mulj u koji nas gura SNS i njeni eksponentni.“

„Dok sam govorila juče za skupštinskom govornicom, poslanik SNS-a (Dalibor Šćekić) je aludirao na oralni seks. Niko nije reagovao na to, osim poslanika opozicije. Ja toga, moram priznati, nisam bila ni svesna, jer sam bila usredsređena na svoj govor. Ovaj dom i težinu funkcije poslanika shvatam ozbiljno, ovde sam jer su me birali građani Srbije i njih predstavljam“, rekla je Manojlović.

Pored toga je potpredsednica Sandra Božić je, istakla je Manojlović, svojom izjavom da se poslanice opozicije, prolaskom kroz deo sale gde sedi vladajuća većina, nude predstavnicima SNS-a, „uvredila i ponizila sve opozicione poslanice“.

Stoga poslanici opozicije od predsednika parlamenta Vladimira Orlića traže da pokrene proceduru za smenu Sandre Božić, a da od poslanika Dalibora Šćekića zatraži da vrati mandat.

Manojlović je zamolila novinare, a pre svega svoje kolege iz RTS-a, da ukažu na to kad narodne poslanice bivaju izvrgnute ruglu. Podsetila je i da je poslanik SNS-a Nebojša Bakarec juče targetirao novinare Nove i lista Danas, i to u trenutku kada redakcija Danasa dobija pretnje.

Printskrin N1

Prethodni tekstNa 9. Jelinom kućnom sajmu predstavljena kolekcija modularnih elemenata „All room concept“
Sledeći tekstOtvoreno pismo Vučiću – Razočaran sam u institucije zemlje i u samu instituciju Predsednika SVIH građana

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime