Posetioci Sajma turizma oduševljeni paraćinskom poslasticom – Vasinom tortom

0

Na 41. Sajmu turizma u Beogradu Turistička organizacija opštine Paraćin predstavila je ponudu ovog grada. Oni su se predstavili na zajedničkom štandu opština i gradova Centralne Srbije.

„Poseban naglasak stavili smo na našu Grzu, Sisevac, predstavili smeštajne kapacitete i ugostiteljske objekte u našem gradu. Broj turista u našem gradu se iz godine u godinu povećava. Promovisali smo Sajam vina koji će biti održan 9.marta u Petrusu. Veerujemo da manifestacioni turizam privlači veliki broj gostiju“ kaže driektor TO Paraćin, Aljoša Gligorijević.

Na štandu je promovisana i Vasina torta, slatki specijalitet koji potiče baš iz Paraćina.

„Vasina gtorta ima svoju priču – počinje od toga da tašta voli zeta. Jedan gospodin koji se zvao Vasa Čokrljan koji je živeo pre 100 godina je svoju trudnu ženu odveo bečkim lekarima jer su lekari rekli da je trudnoća rizična a porođaj neizvestan. Jelena je u Beču rodila lepu i zdravu bebu i kada su se vratili tašta je osmislila tortu koju je nazvala Vasina torta“ kaže Sofija Miković.

Jedan od sastojaka Vasine torte je naranža a u to vreme kada je nastala, narandža je bila retkost. Predstavnici TO Paraćin uvek na sajam nose Vasinu tortu i kažu da je intresovanje za nju – neverovatno.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPALMA : I SRBIJA I EGIPAT SU FAKTORI MIRA I STABILNOSTI
Sledeći tekstĐaci se vratili u školske klupe

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime