POMOZITE ŽIVOTINJAMA DA NE UGINU OD ZIME! POGLEDAJTE ŠTA SU URADILI PANČEVCI!

0

„Pred nama su ledeni dani. Napušteni psi i mace nemaju gde da se sklone od ove zime, veoma veliki broj njih ugine od hladnoće. Zato im je neophodna naša pomoć kako bi preživeli. Sada im je najpotrebnija hrana i nezaledjena voda. Šaka hrane će im pomoći da lakše prebrode ove dane. Pomozite! “ apeluju iz Udruženja za zaštitu životinja „ARGOS“ u Jagodini.

cats_cold_weather_sGrad Pančevo može da se ponosi jer ovu zimu i hladne dane pančevačke napuštene životinje dočekaće po svemu sudeći u montažnim kućicama koje će biti postavljene na teritoriji grada. Skupština grada Pančevo je na jučerašnjoj sednici usvojila Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene. Ovom odlukom predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke na teritoriji grada Pančeva! Ovom odlukom Pančevo je postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku!

Odlukom koja je juče doneta propisuju se uslovi, načini postavljanja, korišćenja i uklapanja manjih montažnih i pokretnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene.

U tekstu odluke grada između ostalog stoji:freezing-dog

-Na delovima površina javne namene mogu se postavljati montažne kućice namenjene za ishranu i smeštaj pasa i mačaka bez vlasnika u skladu sa Pravilnikom. Zahtev za donošenje Odluke o korišćenju dela površine javne namene za postavljanje kućica mogu podnositi udruženja građana registrovana za brigu o životinjama kao i Javno komunalno preduzeće u čijoj nadležnosti je postupanje sa psima i mačkama bez vlasnika. – navodi se u Odluci grada.

Kućice se mogu postavljati na osnovu Odluke o korišćenju dela površine javne namene izdate od strane JP Direkcija Pančevo i za korišćenje dela površine javne namene neće se plaćati lokalna komunalna taksa! Bravo za Pančevo!

A pogledajte kako da u ledenim danima pomognete pticama postavljajuci hranilice sa crnim suncokretom i kikirikijem (sirovim, nesoljenim).

KUCICA ZA PTICE

Prethodni tekstNAJNIŽA TEMPERATURA IKADA – 89,4
Sledeći tekstSJAJNA MONOGRAFIJA U IZDANJU MUZEJA NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime