POLJOPRIVREDNICI JAGODINE I SLEDEĆE GODINE BIĆE OSLOBOĐENI POREZA

0

Poljoprivrednici Jagodine će 2019. godine biti oslobođeni poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište, odlučlo je danas Gradsko veće.

„Zbog teške ekonomske situacije i stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede, smatra se opravdanim određivanje poreske stope od nula odsto na poljoprivredno i šumsko zemljište“, stoji u odluci Gradskog veća.

„Takođe, poreska stopa od nula odsto je i za neizgrađeno građevinsko zemljište, na parcelama većim od deset ari, koje se koriste isključivo u poljoprivredne svrhe“, navodi se u odluci, koju je potpisao predsednik Ratko Stevanović.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada koja je zakazana za 23. novembra.

Jagodina ima 6.358 domaćinstava, prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza bili su oslobođenju i poslednjih 10 godine „u cilju prevazilaženja ekonomske križe i pomoći poljoprivredi grada Jagodine da ublaži posledice krize u ovoj grani delatnosti“.

Gradsko veće je donelo odluku, i da poreska stopa na imovinu 2019. godine, bude ista kao i ove, do 0,4 Odsto za poreske obaveznike koji vode poslovne knjige i do 0,4 odsto na obaveznike koji ne vode poslovne knjige.

Ove poreske stope su „u okviru poreskih stopa definisanih Zakonom o porezima na imovinu“, navodi se u obrazloženju odluke.

Prethodni tekstPENZIONERIMA SA NAJNIŽIM PRIMANJIMA JEDNOKRATNA POMOĆ
Sledeći tekstPOLOŽENI VENCI NA SPOMENIK KRAJPUTAŠA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime