POLITIKA ŠTEDNJE DOŽIVEĆE PORAZ I U SRBIJI!

0

Šef poslanicke grupe opozicione Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović ocenio je danas da je politika štednje i stezanja kaiša doživela poraz u celoj Evropi, što će se desiti i u Srbiji.

– Gospodin (Aleksandar) Vučić ne razume da ako sedam puta krenete i udarite glavom u zid i ne možete da probijete zid, to ne govori o zidu, već govori o vama. To da li je neko stezanjem kaiša smanjivao dug ne znači ništa za prosperitet građana Srbije – rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da su građani Srbije, „svi odreda, u bilo kojoj god da su partiji, žrtve ovog besmislenog, dokazano lošeg, neoliberalnog koncepta štednje i koncepta toga mi moramo više da radimo, jer, bože moj, mi smo lenji“.

Prema njegovim rečima, premijer Srbije Aleksandar Vučić „uporno pokušava da kreira lažno-protestantsku etiku u glavi prosečnog srpskog birača“.

– On treba da zna da mu to neće uspeti – istakao je Stefanović.

Ilustrujući tvrdnju da politika štednje ne dovodi do boljeg života građana, Stefanović je naveo primer Rumunije u vreme dok je tom zemljom vladao Nikolae Čeušesku.

– Bilo je primera u našoj istoriji, iz bližeg okruženja, gde su neki lideri imali nula procenata spoljnjeg duga, a njihovi građani su gledali južno voće u knjigama i u enciklopedijama. Mislim konkretno na Rumuniju – rekao je šef poslaničke grupe DS.

Kako je dodao, „Vučiću sva demagogija prepisivanja od opzicije neće doneti nikakav boljitak, zato što na kraju se gleda da li građani Srbije žive bolje ili gore“.

– Žive loše, i nažalost građana, zbog ovog režima živeće sve gore ako se nastavi sa ovom dokazano neuspešnom politikom štednje i izlaženja u susret bankama. Nema nama ni ulaganja ni reformi institiucija bez jednog jasnog regionalnog odgovora na politiku štednje i politiku vraćanja suludo visokih kamata. Režim Aleksadra Vučića nas zadužuje 90 evra u sekundi – rekao je Stefanović.

Beta, foto Novosti

Prethodni tekstBESPLATNE SADNICE GORSKOG JAVORA I BELOG JASENA!
Sledeći tekstVIŠE SAMOUBISTAVA ZBOG ŠTEDNJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime