Počinje zamena 10 km vodovodnih cevi u Paraćinu, krte i dotrajale za nove PVC cevi

0

Posle izvršene javne nabavke i sređivanja kompletne dokumentacije, u narednim danima počinje zamena 10 km vodovodnih cevi u Paraćinu. Završena je izgradnja tri dodatna bunara.

„Cevovod se pravi iz pravca sela Izvor prema Paraćinu i taj cevovod je bio veliki problem ranijih godina. Kada stare krte cevi puknu na terenu bilo je potrebno mnogo vremena i truda da se kvar pronađe i sanira. Sada postavljamo nove PVC cevi. U dolini se gradi šest novih bunara a biće ugovorena i izgradnja tri nova. Samo tih šest bunara imaće dodatnu količinu vode koja je jednaka količini vode koja dolazi sa izvorišta tokom leta. Dakle, samo oni će zameniti kompletno izvorište kada bude bilo potrebe“ kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Paraćin ove godine nije imao problem sa vodosnabdevanjem, ali je pre dve godine ovaj grad imao veliku krizu sa vodosnabdevanjem građana. Zamena vodovodnih cevi rešiće kompletno problem vodosnabdevanja u budućnosti. Što se tiče plana da svako selo u opštini Paraćin dobije vodovodnu mrežu o detaljima ovog plana u izjavi govori Paunović:

 

Foto ilustracija

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekst„Udicom protiv ulice“ – prvo mesto Vanji Mrkušiću
Sledeći tekstMeđunarodni Sajam privrede od 10 – 12. oktobra u Paraćinu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime