POČELA PREDIZBORNA TIŠINA

0
Laplje Selo, 24.04.2016. -Parlamentarni izbor Republike Srbije odrzani su danas i na Kosovu i Metohiji. Gradjani su glasali na 90 birackih mesta koja su rasporedjena na 21 lokaciji u pet izbornih centara. Pravo glasa na Kosovu i Metohiji na listama RIK-a Srbije ima 106.094 biraca. Izbori su odrzani pod okriljem OEBS-a. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)

Predizborna tišina uoči izbora za predsednika Srbije počela je u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20.00 časova.

Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju 2. aprila, od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

(Beta, 31.03.2017)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime