POBEDNICI MARATONA KRISTIJAN STOŠIĆ I NORA TRKLJA

1

Pobednik Drugog jagodinskog maratona je Kristijan Stošić, a pobednica u ženskoj konkurenciji Nora Trklja.

U Jagodini je danas održan drugi ulični maraton, na kome učestvuje oko 1.500 trkača iz Srbije i inostranstva. Kristijan Stošić pobednik je ove godine, kao što je to bio slučaj i prošle. Pobednik u polumaratonu je kao i prošle godine Samuel Nabei Kiplimo iz Kenije.

Po prohladnom vremenu „kakvo trkači vole“, maraton prati oko 8.000 gledalaca a prisustvuju i mnogobrojni bivši istaknuti atletičari Srbije i SFRJ. Maraton se održava pod motom „Svi smo pobednici“, a uz atletičare Srbije u maratonu i polumaratonu učestvuju i atletičari Rusije, Švajcarske, Češke, Makedonije, BiH…

Najviše prijavljenih je za maraton, 450 trkača.

U odnosu na prošlu godinu, staza je izmenjena i verifikovana za ovakva takmičenje u  skladu sa evropskim standardima, izjavio je Tanjugu direktor maratona, docent dr Dejan Dašić.
Organizovana je i trka zadovoljstva na pet kilometara, a održava se ukupno 10 trka – od predškolaca, učeika osnovnih i srednjih škola, studenata, a ove godine trči i 200 penzionera.

Prethodni tekstPALMA OTVORIO TRKU I NAJAVIO MARATON U GRČKOJ
Sledeći tekstMALA LENKA VEĆ JE MANEKEN BRENDA „EXTREME INTIMO“

1 KOMENTAR

  1. Znam da morate malo da nakitite broj gledalaca zbog javnosti ali 8000 gledalaca. Pa bas ste preterali da nisam bio pa hajde. Organizacija odlicna, atmosvera super sve pohvale za maraton ali ne mojte molim vas bas ste preterali.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime