PEVAČICA UBIJENA NOŽEM

0

Beživotno telo Jelene Marjanović, koja je u subotu nestala u Borči, policija je pronašla kraj nasipa i kanala, u šipražju, na teritoriji opštine Palilula. Tužnu vest novinarima je u Beogradu obelodanio ministar Nebojša Stefanović.

Ministar je naglasio da policija i dalje istražuje teren i tragove i da se nadležni trude da u najkraćem roku rasvetle slučaj. Telo je poslato na obdukciju i čeka se nalaz.

Stefanović je odbacio pojedine navode u medijima „da je policija nešto čekala” da bi počela potragu, ističući da policija nije čekala „ni 24 sekunde, a ne 24 sata”. „Kad je nestanak prijavljen, u tom trenutku je počela potraga, masovna i opsežna”, rekao je Stefanović, dodajući da policija nikad ne čeka ni minut, već se angažuje odmah po prijavi nestanka.

Nestanak tridesettrogodišnje Jelene Krsmanović, udate Marjanović, prijavio je njen suprug Zoran, koji je sa njom i ćerkom bio na nasipu, pre nego što je Jelena otišla na trčanje, kada joj se gubi trag.

Jelena je bila sa mužem i ćerkicom kad je otišla da trči i nije se vratila. Porodica i prijatelji su posle sat vremena, oko 16 časova, krenuli u potragu za njom. Policija je, po dojavi, počela potragu u subotu uveče.

Jelenin suprug Zoran Marjanović, inače kompozitor i aranžer, ispričao je okupljenim novinarima da oni redovno dolaze na ovo mesto da ona trči.

– Džogira od rampe do nasipa i vrati se do rampe i tako nekoliko krugova. Parkirao sam auto na početku staze i čekao je sa ćerkicom Janom.

Čim je video, rekao je on, da je neuobičajeno dugo nema, alarmirao je sve redom. Jelena se svojoj majci javila telefonom sa pola staze i rekla da će, kad završi trčanje, doći da joj donese hranu. Bila je raspoložena, rekla je majka, koja je nekoliko dana ranije izašla iz bolnice.

Policija je neprekidno „češljala” teren. Na lice mesta stiglo je nekoliko desetina policajaca i najmanje pet patrola Interventne policije. Oko ponoći između subote i nedelje policija je dovela pse tragače i s njima pretraživala teren.

Jutros je uspela da locira Jelenin mobilni telefon, koji je ostao uključen, a nedaleko od telefona pronašla je i njene patike i šnalu za kosu, ali i tragove krvi na nasipu kraj naselja Crvenka.

Tek nekoliko sati kasnije, posle podneva, policajci su pronašli telo sa tragovima više uboda oštrim predmetom, verovatno nožem, i modricama, što nezvanično upućuje na zaključak da se ona opirala napadaču ili napadačima.

Jelena je pevačica folk-muzike, vezana za „Grand produkciju” od 2002, i do sada je snimila četiri singla. Na „Fejsbuku” je imala dosta obožavalaca, ali je dobijala i poruke tipa „prelepa si, slatka si, ukrašću te”.

Suprug Zoran rekao je medijima da nisu imali nikakva dugovanja niti nerazjašnjene račune, da su porodični ljudi koji se bave muzičkom produkcijom.

Za mesto na kojem je pronađeno Jelenino telo komšije su rekle „da nije na glasu” i da se u tom kraju okupljaju lokalni narkomani.

Na društvenim mrežama, posle saznanja da je Jelena ubijena, oglasili su se mnogi iz estradnog sveta izražavajući bol i tugu za njom ali i zgražavanje nad činom mučkog ubistva.

Televizija Hepi poslala je saopštenje povodom smrti:

„Bila je vedra i vesela… Jelena je bila rado viđen gost i omiljena u vili ’Parova’, u emisiji ’Poželi pesmu’, gde je zahvaljujući njenoj harizmi i talentu sve bilo daleko bolje i lepše…”

Jedna od Jeleninih najzapaženijih pesama, u kojima je mogla da pokaže svu raskoš glasa, bila je „Kaži, anđele”, a u januaru ove godine za svoju matičnu kuću izdala je singl pod nazivom „Bilo mi je lako”. U intervjuima za novine govorila je da su joj uzori Nada Topčagić i Svetlana Ražnatović, na koju je glasom i podsećala.

Potraga za ubicom ili ubicama je intenzivna, saopštavaju iz MUP-a i veruju da će brzo rasvetliti ovaj zločin.

Politika

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime