JOŠ PET DANA ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA

0

Strankama i udruženjima zainteresovanima da učestvuju na parlamentarnim izborima na raspolaganju je još pet dana za predaju izbornih lista, a do sada se za izbornu trku prijavilo 10 lista.

Stranke i udruženja imaju rok do 8. aprila u ponoć za predaju lista, piše u Rokovniku za vršenje izbornih radnji, u kome se navodi da je povlačenje izbornih lista moguće najkasnije do 12. aprila u ponoć.

RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u „Službenom glasniku“.

Republička izborna komisija (RIK) je do sada proglasila 10 izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Prva na glasačkom listiću biće lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, a druga „Za pravedniju Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“, dok će treća biti „Ivica Dačića – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“.

Slediće „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, a zatim i „Dveri-Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović“, pa lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Pod rednim brojem sedam biće lista „Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-LDP-LSV-SDS“, a zatim će ići „Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“, „SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin“ i lista „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Djurđević“.

Izborne liste se proglašavaju u roku od 24 sata od prijema, ako ispunjavaju uslove, a do sada je odbijena jedna lista – „Složno za Srbiju-Narodni savez-Glišić Parović“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime