PEĐA TRAJKOVIĆ DOBITNIK NAJVEĆE REGIONALNE NAGRADE – „PRINC DJEČJEG STVARALAŠTVA“

0

Srpski i jagodinski pisac Peđa Trajković dobitnik je velikog priznanja za izuzetan doprinos i razvoj stvaralaštva za decu na prostoru bivše Jugoslavije „Princ dječijeg carstva“. Nagrada mu je uručena u Banjaluci, a ova nagrada predstavlja i najveće priznanje u regionalnim okvirima.

pedja princ„Dječije carstvo“ je najveći festival dece pesnika na Balkanu, koji se po deseti put održao u Banjaluci. Preko 7.000 dece iz svih republika bivše Jugoslavije je konkurisalo za učešće na festivalu, a to pravo je izborilo pedesetak najboljih. U okviru festivala ustanovljeno je i ovo priznanje za pisce za decu koje se ove godine dodelilo osmi put.

Dosadašnji dobitnici su sve sami velikani pisane reči: Ljubivoje Ršumović ( Srbija), Slobodan Stanišić ( Srbija), Tode Nikoletić ( Srbija), Ranko Pavlović ( Republika Srpska), Mošo Odalović ( Srbija), Dušan Pop Đurđev ( Srbija) i Ismet Bekrić ( Slovenija).

Koliko Republika Srpska pridaje značaj ovoj manifestacije govori činjenica da je učesnike festivala primio i pozdravio Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a nagradu je Trajkoviću uručila specijalna izaslanica predsednika, gospođa Ljubinka Dragojević.

 

Prethodni tekstNLP RADIONICA U PARAĆINU „STUBOVI USPEHA“, PRIJAVITE SE
Sledeći tekstJAGODINA: DO 10 SATI IZLAZNOST 10 ODSTO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime