PAUNOVIĆ: ATMOSFERA NA ZBORU MOŽE DA IZNENADI SAMO ONE KOJI NIKAD NI JEDAN ZBOR NISU ODRŽALI

0

Pisanje naprednjačkih portala poznatih po objavljivanju lažnih vesti bez potpisa ni u ovom slučaju nije odstupilo od pravila – objavili su još jednu „lažnu vest“ istuču u opštini Paraćin. Naime, u Trešnjevici je na redovnom zboru za planiranje budžeta dogovoreno da se u roku od nekoliko dana organizuje poseban novi sastanak sa meštanima povodom ponovnog uspostavljanja rada skele na Moravi. Rad skele je inače zabranjen od strane državnih inspekcija i policije jer je korišćena bez ikakvih dozvola a došlo je do nesreće u kojoj je jedan meštanin stradao.

„Posle istrage, nadležne državne institucije uputile su opštini dopis sa uslovima pod kojima se može obnoviti rad skele i na novom zboru izabran je tročlani odbor meštana kako bi se rešio osnovni problem – imovinski odnosi na lokaciji gde skelu treba postaviti“ kaže predsednik Opštine Paraćin, Saša Paunović.

„S obzirom na veoma važnu temu na zbor su za zadatkom „miniranja“ poslati i aktivisti SNS-a iz Paraćina koji su bezuspešno pokušavali da uvere ostale građane da je „opština zabranila rad skele“, da „opština ne da dozvolu da skela radi“, što je bilo lako demantovati jer smo blagovremeno prirpemili sve dopise nadležnih državnih organa iz kojih je potpuno jasno plovidbu na rekama, pa i rad skele na Moravi uređuju nadležne državne službe, a ne opština. Nikakvog „prozivanja“ nije bilo, zbor je protekao u uobičajenoj „zborovskoj“ atmosferi govorničkog nadmudrivanja i ponekad nadvikivanja sa onima koji su na sastanak stigli iz obližnje prodavnice, što može da iznenadi samo one koji nikad nisu održali ni jedan zbor građana“ dodaje Paunović.

Na zboru je postignut dogovor tako što je izabran tročlani odbor meštana zainteresovanih za rad skele i narednih dana će se uz saradnju sa opštinskim pravobranilaštvom otpočeti postupak rešavanja imovinskih problema bez čijeg rešenja se ne može dobiti dozvola za rad skele od strane nadležnih državnih službi. Ako se uspešno reše imovinski problemi, trebalo bi da skela bude u upotrebi za narednu poljoprivrednu sezonu.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstAleksopulos: Balša Božović hoće da bude Majka Tereza
Sledeći tekstFABRIKA ZA KOJU JE VUČIĆ NAJAVIO ZAPOŠLJAVANJE 1000 RADNIKA, DANAS NE POSTOJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime