PARAĆINSKI „KANAL M“ – ČLANICA NOVE TELEVIZIJSKE MREŽE SRBIJE

0

Jesenja programska šema televizije Kanal M upravo je startovala. Novu šemu odlikovaće dve velike novine. Kanal M će, kao članica novovg udruženja elektronskih medija početi sa emitovanjem zajedničkog programa sa još desetak televizija u Srbiji. Sa druge strane, centralna emisija naše kuće seli se u novi termin.

Od ponedeljka počinje emitovanje dela zajedničkog programa udruženih televizija u Novu Mrežu Srbije. U ovoj mreži je trenutno desetak televizija iz Novog Pazara, Vranja, Užica, Čačka, Kragujevca, Bora, Paraćina, Valjeva, Loznice, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Pančeva, Novog Sada. Zajednički program obuhvata serijski i dokumentarni program iz svetske A produkcije, a time će televizije koje čine Novu Mrežu pokušati da uđu u tzv. šer (ispitivanje gledanosti televizijskog programa u Srbiji), dođu do velikih oglašivača i tako opstanu na medijskom nebu i posle digitalizacije koja je donela veću potencijalnu gledanost, ali i mnogo veće troškove.

Sve televizije koje su u Novoj Mreži će od 19.00 sati emitovati vesti pod imenom Dan u 19 sa svojim lokalnim programom, u kome će desetak minuta biti rezervisano za Paralele – priče koje će praviti članice Mreže zajedno. Od 19.40 časova gledaoci će imati priliku da pogledaju atraktivan program Stvoreno u fabrici, a od 20.00 sati, ponedeljkom, utorkom i sredom, na programu je BBC-jev dokumentarni program (od istorije Drugog svetskog rata do priča o neobičnim životinjama). Nakon ovih priča, svakog radnog dana od 21.00 sat emitovaćemo jednu od najboljih krimi serija Rookie Blue ili Mladi policajci. Zatim ćemo kroz Dan u 22 ponovo informisati gledaoce o lokalnim temama, a onda ih od 22.40 časova zabavljati kroz sitkom Coupling, odnosno Sparivanje. Članicama Nove Mreže ostavljena je mogućnost da četvrtkom i petkom od 20.00 sati emituju emisije iz sopstvene produkcije.

Zajednički program članica Mreže za sada će biti emitovan samo kroz Paralele nakon Dana u 19 i Dana u 22. U planu je da u narednom periodu Mreža proširi zajedničku produkciju.

Svaka televizija, članica Mreže, će u ostatku programa zadržati lični pečat. Tako će televizija Kanal M od ponedeljka raditi novu emisiju Šestar, svakog radnog dana u 18.00 časova. Slogan emisije je da u 6, šestarom zaokružujemo dan. Ciljna grupa ove emisije će biti građani opštine Paraćin i okoline. Emisija je kolažnog tipa i u njoj ćemo i dalje informisati građane o važnim pitanjima iz lokalne samouprave, donositi zanimljive priče, razgovarati sa gostima o pojavama i događajima važnim za naše gledaoce. Emisija Popodne koja je na programu bila punih 9 godina odlazi u zasluženu penziju, a televizija Kanal M će kroz Šestar u 6 nastaviti da, kao jedina televizija u Paraćinu, bude servis građana opštine Paraćin.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime