PARAĆIN – ŠVEDSKI „RIMASTER“ KREĆE U PROBNU PROIZVODNJU POČETKOM 2019.

0

Švedski „Rimaster“ po planu kreće u probnu proizvodnju u Paraćinu početkom 2019.god. Oprema je stigla i u zakupljenoj hali pripreme su u toku. Ova kompanija obučila je prvu grupu radnika.

„Plan je izgradnja industrijskog parka u industrijskoj zoni „Zmič“ tokom 2019.god. za čije finansiranje je opština dobila potrebnu saglasnost Vlade Srbije, a čiji bi prvi korisnik upravo mogla da bude kompanija „Rimaster“.

Ova kompanija uzela je u zakup privatni objekat kraj auto-puta, dok će u drugoj fazi za njene potrebe biti sagrađen objekat površine 3.500 kvadrata i u naredne tri godine biće zaposleno do 350 ljudi, a u narednih deset – od 700 do 1000.

Predstavnik švedske kompanije “Rimaster” Tomas Stalnert je rekao da se “Rimaster” bavi proizvodnjom električnih sistema za specijalna vozila, sa godišnjim obimom proizvodnje od 80 miliona evra. Reč o veoma specifičnoj proizvodnji koja zahteva stručnu radnu snagu, pa se zbog toga zaposleni i šalju u Švedsku na obuku za rad na opremi.

Predsednik opštine Paraćina Saša Paunović izjavio je da su razgovori sa švedskom kompanijom trajali oko godinu dana, te da je kompanija birala između više opština u Srbiji. Održan je i sastanak u Razvojnoj agenciji Srbije gde je razgovarano o tome na koji način će ova investicija biti sprovedena.

– Druga faza projekta će možda biti realizovana i u okviru industrijskog parka koji gradi opština u Industrijskoj zoni “Zmič”, a iz “Rimastera” najavljuju dugoročnu saradnju, rekao je još Paunović.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime