POSLE OŠTRIH OPTUŽBI U EMISIJI „ŽIVOT PRIČA“ ALEKSOPULOS SPREMAN NA POLIGRAF

0

U saopštenju koje dostavljane medijima a koje potpisuje direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, Hristos Aleksopulos navedeno je da je u sinoćnjoj emisiji „Život priča“ nastavljena negativna kampanja protiv njega.

„Povodom nastavka negativne kampanje u elektronskim i štampanim medijima, kao i na društvenim mrežama, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji dr sci. med Hristos Aleksopulos ukazuje na to da su se u prljavoj kampanji protiv škole, studenata, zaposlenih i rukovodstva te visokoškolske ustanove, udružili „žuti drugari“ Balša Božović, advokat Vladimir Gajić prethodna direktorka škole Tatjana Simović, kako bi preko svojih eksponenata po ko zna koji put neistinom obmanuli javnost Srbije.
Balša Božović je izneo laž o otpuštanju devet žena iz škole. Advokat Gajić je na svom tviter nalogu objavio neistinu da se direktor škole nije pojavio na sudu, jer se uplašio, iako je ročište otkazano iz proceduralnih razloga. Sunčica Ivanović, nastavnik veština u školi, lažni borac za prava žena, lažno se u medijima predstavlja kao profesor i pokušava da ubedi javnost da joj direktor preti, tako što od prstiju formira pištolj i puca joj u ruke i noge, a sve to bez i jednog svedoka i samo u svrhu ostvarenja ličnog interesa. Ko garantuje da sebe neće da povredi, pa da i za to optuži direktora škole, baš kao što je i Borko Stefanović, još jedan kuvar iz žute kuhinje, za dešavanja u Kruševcu optužio političke protivnike. Da li im se u Kruševcu priključila i bivša direktorka naše škole Tatjana Simović, član Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju, odbornik i član opštinskog veća grada Kruševca, čije je direktorovanje obeleženo raspisivanjem nameštenih konkursa za svoje saradnike, samovoljno uvećavanje sopstvene plate dodeljivanjem stimulacije i prekovremenih sati, bez ičije saglasnosti, što je školu koštalo gotovo 400.000 dinara mesečno i dovelo do finansijskog urušavanja ustanove.
Zato, kao direktor škole neću dozvoliti da se politika jedne propale političke garniture, koja je uništila državu i institucije vrati i zagospodari našom visokoškolskom ustanovom. Pozivam državne organe u koje imam puno poverenje, da shvate ozbiljnost prljave kampanje pojedinaca i da odgovore u skladu sa svojim ingerencijama.
Spreman sam da se povodom svih neistina izrečenih protiv škole i mene lično, podvrgnem poligrafskom ispitivanju, a da isto to učine i svi koji učestvuju u ovim orkestriranim napadima. Verujem da pošteni ljudi nemaju razloga da beže od detektora laži, jer kada neko neće na poligraf ili ne govori istinu ili nešto krije“ naveo je Aleksopulos.

U emisiji „Život priča – zlostavljanje prosvete“ koju možete pogledati OVDE profesorka Sunčica Ivanović koja je zaposlena u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, rekla je da je bila izložena pretnjama od strane direktora te škole, Hristosa Aleksopulosa.

Ona je navela kako strahuje za svoju bezbednost jer kako kaže, doživela je ozbiljne pretnje na taj način što joj je direktor pretio simulirajući pištolj rukama.

Objasnila je da je ceo problem nastao kada je u radni odnos primljena izvesna Aleksandra Ilić i to kao najbolji kandidat na osnovu toga što je imenovana kao autor praktikuma „Anatomija čoveka“, čiji je izdavač Visoka medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji.

Međutim, kako je navela, proverama u Narodnoj biblioteci utvrđeno je da  jedini praktikum iz anatomije koji je izdala Visoka medicinska škola strukovnih studija je iz 2005. godine onaj čiji su autori Hristos Aleksopulos i Ljubomir Marić i koji se jedini nalazi u katalogu Narodne biblioteke.

FOTO: N1 / SCREENSHOT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime