Paraćin rešava problem vodosnabdevanja bar za narednih 20 godina

0

Preko programa sa razvojnom KFW bankom paraćinski Vodovod ove godine radi na rekonstrukciji Vodovodne mreže u gradu, izgradnji novih bunara i osavremenjavanje SKADE, odnosno sistema sa praćenje vodovodne mreže.

U februaru su ekipe paraćinskog Vodovoda krenule sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dankovu, u ulici Dragosva Marinkovića. Ovi radovi deo su programa sa nemačkom razvojnom KWF bankom, koji pored rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu podrazumeva i neke druge radove. Najveći deo sredstava, a ukupno je preko projekta sa KFW bankom obezbeđeno 3.450.000 evra, je predviđen za zamenu glavnog voda od Manastira Sveta Petka do rezervoara na Karađorđevom brdu. Dužina tog cevovoda koji treba zameniti je 9,7 kilometara, i radovi na zameni tog voda bi trebalo da budu gotovi polovinom godine, rekao je Nebojša Simić, direktor paraćinskog Vodovoda.

Program obuhvata i bušenje 4 bunara, i osavremenjavanje SKADE, odnosno sistema sa praćenje vodovodne mreže.

„Dva bunara se ovih dana rade, jedan bunar se buši u Dankovu, drugi u Gorunju. Još jedan bunar bušimo iz sopstvenih sredstava u Gorunju, i do početka sušnog dela godine imaćemo u  upotrebi nove bunare. Bunari imaju prosečnu izdašnost 15 litara u sekundi, tako da ćemo imati novih 60 litara u sekundi“, dodao je Simić.   Kao deo istog projekta završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici „Cara Dušana“ i „Tatar Bogdanovoj“ prošle godine, ove godine u planu su još i ulice „Ivana Gorana Kovačića“, deo uica „Nikole Pašića“, „Bore Petrovića“, „Cerske“, i deo „Kajmakčalanske“ ulice.

Paraćin će sa izgradnjom novih bunara rešiti problem vodosnabdevanja bar za narednih 20 godina, zakjučio je Nemojša Simić, direktor paraćinskog Vodovoda.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime