PANOVIĆ PROMOVISAO KNJIGU „TITO-KRATKI KURS“

0

Promocija nove knjige glavnog urednika lista “Danas” Zorana Panovića “Tito – kratki kurs” održana je sinoć u Centru za kulturu u Svilajncu. Na promociji su govorili: pisac i glavni i odgovorni urednik lista „Danas“ Zoran Panović, novinar, pisac i glavni urednik televizije „Happy“ Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik novinske agencije „BETA“ Ivan Cvejić i glavni urednik magazina „Nedeljnik“ Veljko Lalić. Ovi eminentni novinari, ali i stručnjaci za tematiku Josipa Broza Tita su u jednočasovnom izlaganju svilajnačkoj publici predstavili, ne samo knjigu i njen sadržaj, nego i ceo period Titovog vladanja.
Autor je objasnio da je “Tito – kratki kurs” sociološko-istorijski ogled, ali i priručnik namenjen onima koji žele da se upoznaju sa likom i delom Josipa Broza Tita. Priručnik je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u okviru grupe za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i na osnovu novinarskih tekstova u toku višegodišnjeg bavljenja problematikom (post)titoizma.

panovic knjiga 1
Predstavljajući svoje delo, pisac Panović je rekao: “O Titu je napisano mnogo radova, žanrovski najrazličitijih, počev od publicističkih pa do umetničkih. U njima često srećemo ekstremna i međusobno suprotstavljena gledišta. Jedni na nivou gole i uglavnom neukusne apologije veličaju Titovu „nepogrešivost” i gotovo mesijansku predodređenost, dok ga drugi „raskrinkavaju” povodeći se ideološkom netrpeljivošću, ličnim razlozima i animozitetom ili dnevnopolitičkim potrebama, a retko kada naučnim kriterijumom objektivnosti.“
Ovo je druga promocija Panovićevih knjiga u Svilajncu,

Prethodni tekstSLEDEĆE NEDELJE POTPISIVANJE KOLEKTIVNOG UGOVORA
Sledeći tekstLDP: NEĆEMO ZABORAVITI ZORANA! POLAZAK ZA BEOGRAD 12.MARTA U 9

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime