SLEDEĆE NEDELJE POTPISIVANJE KOLEKTIVNOG UGOVORA

0

Završeni su pregovori za zaključivanje novog kolektivnog ugovora za JP PEU Resavica a njegovo potpisivanje se očekuje tokom sledeće nedelje.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata radnika Rembas, zahvaljujući konstruktivnosti, pre svega ministra Aleksandra Antića, koji je na početku pregovora podržao stavove Sindikata, da zarade rudara ne smeju pasti ni za jedan dinar uz konstataciju da je rudarima topli obrok veoma nizak kao i nečelnici u ministarstvu finansija koja je, svojim tumačenjima, dala veliki doprinos, dogovoreni su svi sporni članovi kolektivnog ugovora.

„Sindikati su ogromnu stručnu pomoć imali od pravnice u Sindikatu radnika Eps-a Vera Tomović. U narednim danima ministar rudarstva i energetike će obezbediti saglasnost svih ministarstava kako bi isti bio usvojen na Vladi Republike Srbije tokom sledeće nedelje. Reprezentatini sindikati su veoma zadovoljni sa postignutim dogovorom a G.O.će doneti konačnu odluku o prihvatanju novog kolektivnog ugovora i zaustavljanju štrajkačkih aktivnosti“ navodi se u saopštenju Sindikata radnika Rembas.

 

Prethodni tekstU SREDU SVE UPOLA CENE!
Sledeći tekstPANOVIĆ PROMOVISAO KNJIGU „TITO-KRATKI KURS“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime