LDP: NEĆEMO ZABORAVITI ZORANA! POLAZAK ZA BEOGRAD 12.MARTA U 9

0

U četvrtak, 12 marta navršava se dvanaest godina od ubistva Zorana Đinđića predsednika prve demokratske Vlade u Srbiji. Ldp Jagodina kao I svake godine I ovog 12.marta organizuje šetnju za Zorana. Polazak za Beograd je u četvrtak, 12.marta u devet časova ispred Hotela Jagodina.

Zoran Đinđić će u istoriji biti zapamćen kao čovek koji je u ime građana Srbije i države pokrenuo najvažnije procese u društvu i doneo najveće odluke od suštinskog značaja za budućnost svih nas. Stvorio je preduslove za modernizaciju društva, reforme u oblasti ekonomije i ostalim oblastima društva.

On je prvi započeo obračun sa organizovanim kriminalom i preuzeo odgovornost za odluku koja je bila preduslov raskida sa prethodnim režimom , to je isporuka Miloševića Tribunalu u Hagu.

Suština reformi koju je on sprovodio je odgovornost pojedinca za procese u našem društvu i prihvatanje odgovornosti radi bolje budućnosti Srbije, bez oslanjanja na druge i očekivanja da će to umesto nas samih uraditi stranke, država, međunarodna zajednica ili neko treći.

Proces reformi Srbije,koje je započeo Zoran Djindjić,uvele su nas u 21 vek.

Njegovim ubistvom usporen je proces reformi, a u mnogim segmentima društva taj proces je zaustavljen.

Vlade Srbije, koje su posledica antentata na Zorana Dinđića nisu ništa učinile za nastavak reformi u Srbiji, čiji je isključivi cilj bio bolji život građana Srbije. Sadašnja Vlada isključivo se bavi kako što duže da ostane na vlasti, ne razmišljajući o boljem životu građana.

Zoran Đinđić bi sigurno do sada uveo Srbiju u Evropsku Uniju. On je ubijen od strane onih koji ne žele dobro Srbiji i njenim građanima,već sebično misle samo o sebi i svom nezakonito stečenom kapitalu. Njegove ubice su u zatvoru, ali inspiratori i nalogodavci tog zločina biće otkriveni i biće im suđeno kad tad. To će se dogoditi kada sadašnja vladajuća elita bude zamenjena novim progresivnim ljudima.

Obaveza svih nas u Liberalno demokratskoj partiji, navodi LDP u saopštenju je da nastavimo sprovođenje politike čiji je tvorac i zagovornik Zoran Đinđić, jer je to naš dug čoveku koji je položio svoj život za bolju budućnost svih građana Srbije. Iz tog razloga LDP Jagodina je danas organizovala akciju pod nazivom „Nećemo zaboraviti Zorana Đinđića“. Tom prilikom razgovarali smo sa građankama i građanima Jagodine o liku i delu prvog demokratskog predsednika Vlade i delili njegove poruke koje nikada neće otići u zaborav.

iz saopštenja LDP

 

 

 

 

 

Prethodni tekstPANOVIĆ PROMOVISAO KNJIGU „TITO-KRATKI KURS“
Sledeći tekstJAVNO NADMETANJE ZA „MLADOST“ UZ ĆUPRIJE 15.APRILA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime