PALMA VODI ZANATLIJE U GRČKU

0

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, više od stotinu zanatlija iz Pomoravskog okruga posetiće od 24. do 29. maja kolege iz Grčke.

Cilj posete grčkim gradovima Hrisopuli, Katarini i Paralija, koju predvodi predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković – Palma je razmena iskustva i upoznavanje sa grčkim kolegama.

Reč je o kovačima, pčelarima, stolarima, pinterima, tkaljama, opančarima, slikarima, izrađivačima narodnih nošnji, proizvođačima ruža i pečurki, vodeničarima, ikonopiscima, pletari korpi, asurdžije iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Svilajnca i Rekovca.

Pre zanatlija, ovaj deo Grčke u organizaciji Skupštine grada, posetile su delegacije, privrednika i poljoprivrednika, zaposleni u zdravstvu, školskim i predškolskim ustanovama Jagodine.

Jagodina i Hrisopuli, povelju o bratimljenju potpisali su 2008. godine, a prijateljska saradnja traje oko 17 godina.

Opština Hrisopuli, je 2012. godine dala Jagodini, dva hektara zemlje na morskoj obali u mestu Keramoti, preko puta ostrva Tasos, na kojoj su Jagodnci planirali izgraditi turistički kompleks, koga će najvećim delom koristiti đaci i studenti iz Jagodine.

Zemljište je predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću – Palmi, u prisustvu delegacija Jagodine i Hrisopula, predao gradonačelnik Savas Mihalidis a Marković na tom mestu postavio zastavu Srbije.

U Srbiju posluje 250 firmi iz Grčke, zapošljavaju 25.000 ljudi, a vrednost ulaganja je oko 4,5 milijardi evra, prema podacima Ambasade Grčke u Srbiji.

Tanjug

Prethodni tekstSNS: JEDAN POVERENIK ODUSTAO, DRUGI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA
Sledeći tekstHIT – ON JE VUČIĆ ALEKSANDAR! MARIJA MAXIMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime