PALMA VODI 250 PRIVREDNIKA U PARALIJU, DONATOR – FRIKOM

0

Predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković je najavio da će u Paraliji od 12. do 16. juna iz Jagodine u delegaciji boraviti 250 privrednika, poljoprivrednika, zanatlija, studenata, prosvetnih radnika i novinara, što će platiti srpski proizvođač sladoleda Frikom.

Danas su Jagodinu posetili vlasnici najpoznatijih hotela u Paraliji i Katriniju, među kojima i vlasnik hotela sa pet zvezdica „Mediterranean Village“ Lambru Vasilis. Oni su oblišli turistički kompleks, industrijsku zonu i fabriku „Jela“.

„Srbija i Grčka su prijateljske zemlje. Ove godine je 13.godina po redu kako Jagodina organizovano šalje decu, penzionere u Paraliju. Svake godine u ovom grčkom letovalištu letuje 2.800 do 3.100 turista iz Jagodine. Za 12 godina u Paraliji je letovalo 36.000 gostiju iz Jagodine. U poslednjih 30 godina mogu slobodno da kažem Srbi su napravili pet Paralija. Ove godine treću godinu za redom otvaramo kancelariju Jedinstvene Srbije koja ne promoviše politički rad, već pomažemo svim građanima Srbije koji na letovanju mogu imati razne probleme“ rekao je Marković.

U grčkoj delegaciji bili su i Kosta Ziskos vlasnik hotela „Helas“, Janis Samaras vlasnik hotela „Zafiros“, Atanasis Kavakidis vlasnik restorana „Juras“, Vasilis Kundis vlasnik hotela „Central“, Tomas Atanasiu vlasnik hotela „Panorama“, Joana Kostopolou vlasnica hotela „Akteon“, Kostas Lavantiotis vlasnik hotela „Principal“, Nikos Papastavru vlasnik hotela „Stela“, Harlios Ziskos vlasnik hotela „Gl“, Joanis Holevas vlasnik hotela „Evrostar“ i Janis Holevas vlasnik hotela „Evrostar“.

„Najjači utisak koji nosim iz Jagodine je industrijska zona koja je puna fabrika stranih investitora. U Jagodini osećam razvoj. Turističkim kompleksom sam oduševljena. Takođe jako sam zadovoljna hotelom Hill u kome smo smešteni. Lepo je videti da jedan grad u Srbiji kao što je Jagodina ima sve privredne i turističke potencijale. Takođe, obišli smo i pravoslavni hram u Končarevu koji je impozantan“ rekla je Joana Kostopolou.

Lambru Vasilis vlasnik hotela sa pet zvezdica „Mediterranean Village“ istakao je da će u petak razgovarati sa srpskim privrednicima sa kojima će dogovoriti prodaju jagodinskih proizvoda u Paraliji. Takođe, istakao je da će jagodinski đaci moći da imaju praksu u njegovom hotelu koji je sigurno jedan od najboljih u ovom delu Grčke. Sistem hotela čiji je Vasilis vlasnik ima 350 soba i u njima boravi u proseku 1.000 ljudi dnevno.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime