PALMA: U JANUARU FIGURA VLADIMIRA PUTINA

1
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma rekao je da će u januaru naredne godine u Muzeju voštanih figura u ovom gradu biti postavljena voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

„Figura je naručena i biće gotova u januaru, a rade je vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenković iz Beograda“, rekao je Marković.

Marković je izradu voštne figure Vladimira Putina najavio i početkom septembra „u znak zahvalnosti Putinu i Rusiji, za sve što rade za Srbiju, posebno poslednjih godina, uključujući i ‘njet’ u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da Kosovo postane članica Uneska“, rekao je Marković.

Vajari Ivanović i Crvenković, su veoma verno, „kao da je živ“ uradili voštanu figuru bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića, koja je u muzej postavljena u decembru prošle godine i zato im je poveren ovaj odgovoran posao, kazao je Marković.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006.godine, i jedni je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Djinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vuisić, Novak Đoković…

Kurir

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime