POBEDA RADNIKA „ANDREA KONFECIONI“

6

Kako su za Infocentralu potvrdili radnici italijanske fabrike „Andrea Konfecioni“ u Jagodini, Inspektorat za rad Ministarstva za rad i zapošljavanje RS izdalo je rešenje da svi otpušteni radnici budu vraćeni na posao.

„Ovo je naša velika pobeda, zajedno sa sindikatom i dokaz da složnim stavom i pravednim zahtevima možemo da pobedimo. Sada je u fabrici potpuno drugačija atmosfera, očekujemo da budemo svi pozvani nazad“ kaže jedan od radnika.

Sindikalci kažu da je sreća u nesreći za građane Jagodine privatizacija medija i pojava informativnih internet sajtova, pa tako sada mogu da konzumiraju nezavisne, pravovremene i istinite informacije.

„Uz ogromnu pomoć medija sindikat UGS Nezavisnost i radnici su postigli uspeh“ rekla je glavni poverenik sindikata Nezavisnost Momirka Bojić.

Radnici očekuju da danas najkasnije sutra budu vraćeni na posao. Nije poznato kakav će status biti radnika koji su dobili otkaz pa su umesto najsvežije otpuštenih, vraćeni.

Prethodni tekstIZLOŽBA „SVET RIBA“U PRIRODNJAČKOM CENTRU U SVILAJNCU
Sledeći tekstPALMA: U JANUARU FIGURA VLADIMIRA PUTINA

6 KOMENTARA

  1. Ja ne vidim gde se u tekstu veličaju Gajić i Jovanović. Pominje se samo UGS Nezavisnost. Inače, svaki dinar dat Savezu Samostalnih Sindikata (na čijem čelu su Gajić i Jovanović) je uludo bačen dinar. SSS ima u pojedinim ogranicima čistačice za predsednike, a glavna uloga tog „sindikata“ je nabavka čuvenih polutki, cipela i organizovanje proslava za Novu godinu i odlazak u penziju (ali bukvalno). Najbolji potez radnika italijanske fabrike je što su osnovali svoj sindikat i napustili SSS.

  2. Kakva pobeda . Jel postavlja pitanje neko u kakvim uslovi ti ljudi rade da ne smeju u wc da odu. Rade za bedu a norme im se povecavaju cim dostignu zadatu a ko to ne moze da izdrzi ili da ili dobije otkaz. Kao da rade u logoru. Sto tako nisu u Italiji radili nego su dosli u Jagodinu. Tu platu koju daju nasim ljudima oko 250e u Italiji su to otprilike dve dnevnice. Nije ih sramota a i ovi nasi im daju po 9000 hiljada evra po radnom mestu. Bruka.

  3. Da li vam ovo zvuči realno: nađete nekog Italijana, beskućnika sa ulice, koji će samo figurirati kao investitor, zatim pokupite novac od subvenicija, 9000e po radnom mestu?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime