PALMA: SRBIJA ČUVA MIR NA BALKANU

0

Danas u selu Končarevu , u crkvi sv. Jovana Krstitelja , Dragan Marković Palma sa porodicom je prisustvovao liturgiji povodom praznika Rodjenja svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koji je i slava sela Končareva.


Nakon liturgije predsednik Marković je izjavio da je posle pune 22 godine obeležavanja sv.Jovana u Končarevu organizovanjem velike medjunarodne kik boks manifestacije, kojoj je uobičajeno prisustvovalo oko 15000 ljudi iz čitave Srbije, ove godine zbog epidemije korona virusa ova manifestacija otkazana, a ovaj praznik je obeležen samo liturgijom u hramu sv. Jovana, uz sve mere zaštite koje su na snazi. On je tom prilikom izjavio da je Srbija čuvar stabilnosti na Balkanu.
“ Imajući u vidu da smo posvetii pažnju bolesti koja je nevidljiva, za koju ne znamo odakle je došla i koliko će trajati, moramo da nastavimo život, da nastavimo da radimo i razvijamo ekonomiju, jer samo ekonomski jaka država može biti autonomna i nezavisna. Videćemo kako će se odvijati pregovori o Kosovu i Metohiji u Briselu, jer kosovski albanci nisu poštovali ni ono što je do sada dogovoreno, tj. Briselski sporazum. Nadam se da su oni koji odlučuju o sudbini dela teritorije Srbije saznali šta su radili kosovski albanci i ko je kriv zbog ukupne situacije na Balkanu i da moraju priznati da Srbija drži mir na Balkanu i da je Srbija ispoštovala sve svoje obaveze iz sporazuma koje je potpisala. Siguran sam da državni vrh neće uraditi ništa na štetu Srbije i njenih gradjana“ izjavio je Marković.
Lider Jedinstvene Srbije je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da su Ivica Dačić i on 2008. doneli odluku da Srbija bude na evropskom putu. “ Ne znam samo do kada ćemo biti na evropskom putu, odnosno kada ćemo uću u EU. Neki kažu 2025 – 2026.godine. Srbija je stekla uslove da udje u EU jer smo doneli sve zakone koje imaju i jake evropske države, i ja lično poštujem evropske standarde kada su u pitanju plate i ono što se zove život“ izjavio je Marković
Na kraju predsednik Marković je čestitao slavu svima koji danas slave sv. Jovana, pozvao da poštujemo druge vere i narode ali da moramo čuvati našu veru, tradiciju i naš identitet.

Prethodni tekstKANCELARIJA JEDINSTVENE SRBIJE U PARALIJI POČELA SA RADOM
Sledeći tekstJEDNA DO DVE OSOBE DNEVNO – POZITIVNE NA VIRUS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime