JEDNA DO DVE OSOBE DNEVNO – POZITIVNE NA VIRUS

0

Jagodinska zdravstvena ustanova u poslednjih dvadesetak dana registruje u proseku jednu do dve osobe dnevno koje su pozitivne na korona virus. Prema ovim nezvaničnim podacima, u tom vremenskom periodu registrovano je izmedju 30 i 60 inficiranih virusom Covid 19. Slučajevi sa teškom kliničkom slikom upućuju se u beogradske kliničke centre gde je situacija nepovoljna s obzirom na veliki broj obolelih.

„Broj pregleda u Kovid ambulanti: subota 129, nedelja 79, ponedeljak 127. To su pacijenti sa povišenom temperaturom jer se svi oni pregledaju u Kovid ambulanti. Dakle to je broj pregleda“ kaže direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić.

Poslednjih dana pojačane su kontrole od strane policije koja proverava sve one koji su u samoizolaciji odnosno imaju lakšu kliničku sliku. Lekari kažu da je sezona respiratornih infekcija pa se veliki broj pacijenata javlja sa simptomima sličnim koroni. 

U poslednja 24 časa u Srbiji je na korona virus testirano 8.287 osoba, pozitivno je bilo njih 299, a nažalost preminulo je 13 lica, najviše od početka epidemije u našoj zemlji.

 

 

Prethodni tekstPALMA: SRBIJA ČUVA MIR NA BALKANU
Sledeći tekstPOLICIJSKI ČAS OD PETKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime