PALMA: SELA U JAGODINI KAO U ŠVAJCARSKOJ, A SVE IZGRAĐENO BEZ SAMODOPRINOSA

0
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u jagodinskim selima Ribare i Glogovac označio je početak sređivanja svih poljskih puteva do svake njive u sva 52 sela na teritoriji grada Jagodine
„Od danas, pa u narednih 150 radnih dana,  u sva 52 sela na teritoriji grada Jagodine biće sređeni svi poljski putevi do svake njive. To je ukupno 102 kilometra puteva koji će biti nasipani kamenom i još 30 kilometara puteva sa tvrdom podlogom koji će biti poravnati i izvaljani. Ukupna vrednost ovih poslova je 268 miliona dinara sa PDV – om“ izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je obišao jagodinska sela Ribare i Glogovac, gde je razgovarao sa meštanima i označio početak ovih radova. „ To znači da će svaki poljoprivrednik do svake svoje njive moći da dođe sa svojim mašinama bez problema. Još pre 6 godina u svim selima na teritoriji grada Jagodine sve su ulice asfaltirane. Svako selo ima gas što nije slučaj i u mnogim zemljama Evropske unije. Ovde u selu Ribaru ima voda, a uvešćemo je i u drugim selima. Krećemo i sa kanalizacijom. Kako izgledaju jagodinska sela primer je upravo ovo selo Ribare koje je i najveće na našoj teritoriji. Ima Dom kulture, Kulturno umetničko društvo, 3 sportska terena od kojih je jedan sa veštačkom travom, penzionerski klub, apoteku, ambulantu. Uveli smo besplatan gradski prevoz za sve građane na celoj teritoriji grada Jagodine, a do sada su se već 15 godina besplatno vozili đaci i penzioneri, a sada svi. Seosku rasvetu plaća lokalna samouprava, a ne građani kao u drugim opštinama i gradovima preko računa za struju.
Sela na teritoriji grada Jagodine izgledaju kao sela u Švajcarskoj. I sve to što smo izgradili, izgradili smo bez samodoprinosa, sredstvima jagodinske lokalne samouprave. Budžet grada Jagodine je, kada je koalicija Jedinstvena Srbija – SPS došla na vlast 2004. godine bio 5 000 000 evra, a 2018. godinu smo završili sa realizovanih blizu 30 000 000 evra. U Jagodini članovi Gradskog veća ne primaju plate, odbornice ne primaju dnevnice, nema kafanskih računa, nema plaćanja roming računa, gradskim automobilima se ne voze funkcioneri već građani. Zahvaljujući svemu tome već 15. godinu svi đaci koji su završili četvrti i osmi razred osnovne škole i svi koji su završili srednju školu letuju besplatno u Crnoj Gori i Grčkoj o trošku svog grada. Od sledeće godine će i svi osnovci koji su završili četvrti i osmi razred, umesto u Buljarici, letovati u Grčkoj, a sa njima će, pošto su maloletni, moći da ide i jedan od roditelja. Toliko je građana sa teritorije grada Jagodine do sada putovalo negde u inostranstvo u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, da je ostalo možda još negde oko 2 000 građana da nisu putovali u našoj organizaciji. Putovalo se u Francusku, Rusiju, Egipat, Nemačku, Austriju, Grčku, Italiju, Bugarsku … Autobus o trošku grada vozi od ponedeljka do petka naše građane sa uputom za neku od klinika, pre svega u Beogradu i vraća ih kući“, rekao je Marković. „U Jagodini postoji političko jedinstvo. Imamo odličnu saradnju koalicije Jedinstvena Srbija – SPS sa Srpskom naprednom strankom. Takođe, Srbija je na dobrom putu“, poručio je Dragan Marković Palma.

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

Prethodni tekstPromocija knjige „Nebo se otvorilo“ Milojka Pantića
Sledeći tekstNagradni konkurs „Knjiga na moru“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime