Pelet čekamo tri meseca, sad su nas uslovili da papreno plaćamo i prevoz

0
Građani Jagodine koji su se godinama snabdevali peletom od kako kažu, jedine firme koja ima dozvolu za prodaju peleta, ove godine naišli su na nova pravila koja će im još više umanjiti budžet.
 
„Ove godine smo se šokirali jer firma od koje godinama uzimamo pelet, traži 4.000 dinara samo za prevoz. Čekamo već tri meseca na isporuku da bi nam oni sad postavili uslov da moraju samo oni da voze i naplaćuju ni manje ni više 4000 din.Da li je to normalno i po kom osnovu je tolika cena za prevoz? Kad im je muž rekao da će da ih prijavi na to su mu odgovorili da neće da dobije pelet nigde jer su oni jedini u gradu. Ja ovo vidim kao novu ucenu i novi udar na već potpuno uništenu kupovnu moć nas običnih građana. Naš prevoz bi koštao jeftinije ali nije nam dozvoljeno da sami prevezemo svoj pelet“ kažu građani koji se greju na pelet i prinuđeni su da plate prevoz.
 
Građani kažu da ranijih godina nisu imali ovakve probleme.
 
„Ranijih godina nije bio nikakav problem, oni su nam dovozili ili kad je bila manja količina naš prevoz je bio autom. Sada i ne dozvoljavaju manje od tone da se kupi. Ove godine cena za tonu peleta je 40.000 dinara“.
 
Pošto je i cena goriva skočila, stovarišta naplaćuju prevoz ali sve to ide preko leđa građana koji ni sami ne znaju kako će izdržati krizu i udar na kućni budžet.
 
U našoj zemlji, na pelet se greje više od 110.000 domaćinstava. Tražnja je višestruko povećana, a nestašice su počele još u maju. Pre ograničenja, cena peleta bila je i do 45.000 dinara za tonu.
 
Foto printskrin
 
Prethodni tekstTadić: Vučić ostavlja prostor da u jednom trenutku na ovaj ili onaj način prizna nezavisnost Kosova, a da za to optuži druge
Sledeći tekstAIK ŠTEDNJA – PRIRODAN IZBOR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime