PALMA POZVAO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA REAGUJE

0

Lider JS Dragan Mraković – Palma osudio je ponašanje kosovskih Alabanaca pred crkvom u Đakovici i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

2“ Želim da večeras izrazim protest zbog napada kosovskih Albanaca na Srbe u Đakovici koji su došli da proslave Badnje veče. Srbi su morali da uz jake policijske snage uđu u svoju crkvu i to je još jedan dokaz da ne postoji bezbednost za Srbe na Kosovu i Metohiji. Očekujem od međunarodne zajednice da već sutra reaguje. Mi Srbi koji se bavimo politikom i ceo srpski narod čestitali smo drugim veroispovestima i Katolički božić i Bajram i uvek ćemo tako raditi, ali to očekujemo i od drugih “ izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, na tradicionalnom paljenju Badnjaka u njegovom rodnom Končarevu, ispred crkve Svetog Jovana čiji je ktitor upravo Marković sa porodicom i njihovo preduzeće ATP Palma.

“ Ja i moja porodica se izvinjavamo meštanima Končareva što crkva Svetog Jovana do sada nije završena do ove Badnje večeri, kako smo planirali, ali se i dalje rade freske što je veoma zahtevan posao i večeras sam dogovorio sa Vladikom Šumadijskim Jovanom da osveštanje crkve bude 26. juna ove godine “ rekao je Marković.

Marković je istakao da u Srbiji postoji ekonomska i politička stabilnost, međunarodna popularnost.
“ Ja sam bio jedan od glavnih incijatora da Srbija uđe u Evropsku uniju i taj dogovor je napravljen u Jagodini i nikada od toga neću odustati, ali isto tako podsećam one koji su me tada, 2008. godine ubeđivali, ambasadori Nemačke, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, govoreći mi tada da će Srbija za pet godina ući u EU, da je prošlo 7 godina i da smo ušli u osmu godinu. Nećemo dozvoliti da nam Evropska unija određuje koliko će mleka, rakije ili mesa proizvoditi naš poljoprivrednik, koji mora biti autonoman po tom pitanju “ poručio je Marković.4
“ Jagodina će u naredne dve tri godine biti najveći industrijski centar. Imaćemo preko 15 stranih fabrika i svi će iz Jagodine biti zaposleni koji žele da rade. Doveli smo i Ruse i Kineze i Italijane i Nemce i Austrijance i Francuze. Sada Rusija i Turska imaju problema, ali ja sam sa svojim saradnicima razgovarao sa jednim turskim investitorom koji će do kraja godine otvoriti tekstilnu fabriku u Jagodini, gde će biti zaposleno 800 ljudi. Danas na Badnji dan ja sam veoma srećan čovek jer sam danas zaposlio 12 ljudi u italijanskim fabrikama i oni će od 10. januara početi da rade. Nećemo zapošljavati u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima iako imamo u tom sektoru 1266 zaposlenih, a dozvoljeno je 1306. “ kazao je Marković.
“ Na kraju, želim da se svi posvađani pomire, ako su jedni drugima naneli štetu da oproste i da se ne svađamo zato što neko drugačije misli. Da poštujemo tuđe mišljenje, a da radimo ono što je najbolje za Srbiju “ zaključio je Marković.
Porodica Marković, sveštenstvo i meštani Končareva sa svojim gostima obišli su unutrašnjost crkve Svetog Jovana, koja će biti otvorena 26. juna ove godine.

(foto FB strana Dragan Markovic Palma)

Prethodni tekstBOŽIĆNI RUČAK I ČESNICA
Sledeći tekstŠTA ĆEMO JOŠ PRAZNOVATI U JANUARU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime