Palma: Opozicija hoće vlast preko ulice

0

INTERVJU PREDSEDNIKA JEDINSTVENE SRBIJE DRAGANA MARKOVIĆA PALME

OPOZICIJA IMA MENTORA, HOĆE VLAST PREKO ULICE

VERUJEM DA IZBORI NEĆE NIŠTA DA PROMENE

Ne znam da li se uključio Zapad, ali očigledno je da opozicija koja protestuje ima mentora. Ako je protest protiv nasilja i za žrtve koje su stradale u tragedijama, gde im je crni flor. Svugde, pa i u sportu, kada se za nekim žali stavi se flor na rever. Ovaj trenutak kada su okupili sve ljude, neko je nezadovoljan jer mu je mala plata, neko nema gde da parkira kola, nekome je skup stan. Možda ne žive svi dobro, ali je mnogo bolje nego pre 10 godina. Ljudi koji su na čelu kolone, oni koji su organizatori protesta samo gledaju kako da uđu na vlast preko ulice.
Ovo u inertvjuu za „Novosti“ kaže predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, odgovarajući na pitanja kako komentariše tvrdnje vlasti da su se u proteste umešale strane službe, da im je cilj rušenje vlade, da se politizuje tragedija.

Ko je odgovoran za tragedije koje su se dogodile u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu?

– Roditelji. Ne mogu ni Vučić, ni Gašić, ni Dačić, ni Palma da znaju ko ima šta u kući. Taj hohštapler iz Mladenovca ne treba da izađe iz zatvora nikad i taj klinac koji je obučavan da puca kao da ide u rat. I njihove roditelje treba zatvoriti.

BASTA VAN DNEVNOG REDA

Da li ste se pokajali što ste Radeta Bastu, koji „iskače“ iz stavova Vlade, delegirali za ministra?

– Nije mi Basta tema, imam prioritete, ne bavim se njim. Prioriteti su kako da pomognem Srbiji, da je spajam sa kim god mogu, Egiptom i drugim zemljama. Više sam uradio za Srbiju nego pet-šest ministra zajedno i u kontinuitetu poslednjih deset godina. Funkcije me ne interesuju. Basta mi nije na dnevnom redu.

Smatrate li da će biti izbora?

– Evo, sada kažu iz opozicije da se nisu stvorili uslovi za izbore, da je blokada medija. Oni ne znaju šta hoće. Niko nije spomenuo probleme na Kosovu i Metohiji, ne interesuju ih. Samo ih interesuje kako da dođu na vlast, a to ne može sa ulice.

Mislite li da izbori mogu nešto promeniti?

– Mislim da izbori ništa neće da promene. Opet će na vlast doći partije koje su i sada. Ali, računajte da, ako bi bili izbori, vanredni republički izbori, mi gubimo šest-sedam meseci, a ne treba da gubimo ni dan. Smatram da ne treba da idemo na vanredne izbore, već redovne lokalne i za Beograd, koje su tražili. Ajde, to im je obećano.

Smatrate li da ćete izgubiti identitet ulaskom u Narodni pokret koji je Vučić najavio?

– Ma ne. Mi zadržavamo ime naših stranaka i taj pokret ima za cilj da svi zajedno rešavamo probleme i izazove koji stižu sa globalnog i na domaćem nivou, da se ne delimo i da svako za sebe obećava. Mi imamo zajedničku platformu i da kažemo narodu šta ćemo da uradimo. Kažu iz opozicije da se bore protiv nasilja, a preti se i deci Vučića i nekim drugima. Nasilje je i nepoštovanje zakona i kada se u parlamentu ne poštuje Poslovnik o radu, ne daju se opomene, priča šta ko hoće. To nije bio slučaj kad su oni bili na vlast.

Ima li u tome krivice vlasti?

– Ima. Pokazuje se kao demokratija. Ajde, pusti ih neka pričaju. Kad smo već kod demokratije, dolazio je predsednik parlamenta Austrije, dočekao sam ga kao predsednik grupe prijateljstva poslanika sa Austrijom i čuo da kaže da su otvorili radionicu za edukaciju za našu decu. Šta da nas edukuju? Znaju svi šta meni najviše smeta kad su evropske vrednosti u pitanju. Rekao sam da je najbolje da pozovu ove iz opozicije, oni ionako idu u šoping u Beč, najave se i onda lažu o Srbiji, pričaju sve najgore. Kao i svuda. Kažu, kada oni dođu biće sve bolje. Da je nasilje toliko ovde, zar bi toliki investitori došli, ako će neko da ih maltretira.

Prethodni tekstNina Kobiljski: Bez priznanja, nema ni pokajanja
Sledeći tekstGrupa entuzijasta ponovo pokreće „Art krug“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime