PALMA : JAGODINA DOBILA ZATVORENE BAZENE BEZ DINARA ULAGANJA BUDŽETA GRADA JAGODINE I BUDŽETA REPUBLIKE SRBIJE

0
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorio je danas kompleks zatvorenih bazena u Jagodini u sklopu Sportskog centra “Crnjanski”
U Jagodini je danas otvoren kompleks zatvorenih bazena u sklopu Sportskog centra Internacionalne škole “Crnjanski” u Jagodini, koja je deo kompanije “Visokogradnja inženjering”, čiji je vlasnik Vladan Radovanović. Ovaj kompleks je svečano otvorio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. “Ja se zahvaljujem Vladanu Radovanoviću što je, na korist svih građana, ne samo Jagodine, izgradio prelep sportski kompleks u sklopu kojeg su 3 zatvorena bazena i sportska hala. Sve ovo je izgradila njegova kompanija “Visokogradnja inženjering” i nijedan dinar ovaj kompleks bazena i sportska hala nisu koštali ni budžet Grada Jagodine ni budžet Republike Srbije. Poznato je da u Srbiji slični objekti, a nijedan nije lep kao ovaj, koštaju budžet države Srbije i lokalne budžete između 7 i 10 miliona evra. I možemo reći da je ta suma ušteda za državni i lokalni budžet. U Jagodini je izgrađen prvi Akva park u Srbiji, Jagodina je jedini grad u Srbiji koji u svom vlasništvu ima klizalište i Jagodina je jedini grad koji ima unutar grada ski stazu. Naš cilj je da sva deca u Jagodini i okolini nauče da plivaju, klizaju i skijaju. Cena celodnevnog klizanja u Jagodini sa kompletnom opremom je 100 dinara dnevno, cena škole skijanja na skijaškoj stazi u Jagodini sa kompletnom opremom i instruktorom je besplatna. Škola plivanja za sve osnovne i srednje škole u Jagodini na zatvorenim bazenima “Crnjanski” koje smo danas otvorili je besplatna, a sve troškove snosiće grad Jagodina. Ja se zahvaljujem odbornicima u Skupštini grada Jagodine i to  odbornicima Jedinstvene Srbije, Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke, kao i pokreta BUNT i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije što sve odluke donosimo jednoglasno, a sve odluke koje smo donosili i koje ćemo donositi su korisne za sve građane Jagodine”, rekao je Marković otvarajući kompleks zatvorenih bazena u Jagodini. Dragan Marković Palma je pozvao sve direktore škola, koji su bili prisutni na ovom skupu kao i profesore fizičkog vaspitanja da fizičko mora biti obavezno kao nekada i da deca maksimalno koriste sve sportske terene koje je grad Jagodina izgradio i u gradu i u selima, a posebeno ovaj kompleks zatvorenih bazena u Sportskom centru “Crnjanski”, koji grad nije izgradio, ali će plaćati školu plivanja za sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Jagodine. Današnjem događaju prisustvovao je i selektor svih plivačkih selekcija Srbije Dušan Velilčković, kao i plivači Uroš Nikolić, učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, te velike nade srpskog plivanja  Vanja Murtin, Jana Marković i Jovana Marković, kao i rukovodstvo kompanije “Visokogranja inženjering” na čelu sa vlasnikom Vladanom Radovanovićem, direktori osnovnih i srednih škola sa teritorije grada Jagodine, predstavnici lokalne samouprave.
PALMINA PORUKA OPOZICIJI
 
“Svako ko se bavi politikom mora da pokaže dela, šta je uradio, a ne samo da kritikuje neke druge i samo da pričaju “Dosta su bili ovi, sada ćemo mi da dođemo”. Ako neko ima bolju ponudu i kaže “Evo mi smo stvorili uslove da se napravi jedna trafika”, ali ja to nisam mogao da vidim. Moja poruka opoziciji je da sada, nakon dve strašne tragedije u Srbiji, u Beogradu i Mladenovcu, nije vreme da se demonstrira ulicama. Svuda u svetu nesreće ujedinjuju građane i celo društvo. Ne postoji porodica u Srbiji koja ne oseća bol zbog tragedija koje su se desile u našoj državi. Ja neću reći “Kriv je onaj ili ovaj”, ali poslednjih 5 godina, gde god se nađem na nekom javnom skupu ili u televizijskoj emisiji ističem da mora da se kontroliše šta deca gledaju na društvenim mrežama i koji je njihov predmet interesovanja. To ima ogroman uticaj na decu, posebno gde ne postoji nikakva kontrola”, kazao je Dragan Marković Palma.

 
Prethodni tekstNajbolji bazeni za dvorište – kako odabrati?
Sledeći tekstŠampinjoni punjeni sremušem, ukusan i zdrav obrok

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime