Šampinjoni punjeni sremušem, ukusan i zdrav obrok

0

Sremuš (Allium ursinum) samonikla je biljka bogata vitaminom C i mineralima koji mogu pročistiti organizam od toksina. Smatra se da ova biljka smiruje urinarne infekcije, nadutost u stomaku i gasove, pospešuje varenje, veruje se da može ublažiti bolove u zglobovima koji su posledica artritisa. Šampinjoni su puni proteina što pogoduje kreiranju mišićne mase i čini ove gljive izuzetno zdravom hranom. Istraživanja su pokazala da, zahvaljujući brojnim nutritivnim sastojcima, šampinjoni podižu imunitet, proizvode bela krvna zrnca i štite od karcinoma.

Evo jednog recepta za ukusan i zdrav obrok.

Sastojci:

  • desetak velikih šampinjona
  • 4-5 listova sremuša
  • 80g pileće salame
  • 2-3 kašike pavlake

Postupak:

  1. Šampinjone oprati i odvojiti od drški, a sremuš iseckati na sitno.
  2. Takođe iseckati i pileću salamu kao i drške od šampinjona.
  3. Vatrostalni sud namažite uljem. U sud stavite sve isečene sastojke, posolite i pobiberite te pomešajte sa pavlakom.
  4. Poredjajte šampinjone pa ih nakon toga napunite kašikom.
  5. Pecite oko 20-tak minuta na 200C.
  6. Prijatno i uživajte!

Ukoliko želite da naručite KETO jelovnik ili se upoznate sa pravilima KETO ishrane to možete uraditi na ketosrbija.rs

 

Foto ketosrbija.rs

Prethodni tekstPALMA : JAGODINA DOBILA ZATVORENE BAZENE BEZ DINARA ULAGANJA BUDŽETA GRADA JAGODINE I BUDŽETA REPUBLIKE SRBIJE
Sledeći tekstUdruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ poziva privrednike da se priključe protestu „Srbija protiv nasilja“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime